Csúcsra érthet a Pittsburgh Steelers


Pittsburgh Steelers 1.17, Miami Dolphins 5.30

A vasárnapi első mérkőzés résztvevőinek párharca a múltban eléggé kiegyenlített volt. Az örökmérleg 13-13, most jön a 27. ütközetük. A Delfinek nyerték az utolsó két egymás elleni találkozót, a legutóbbi épp októberben volt, amikor 30-15-re elverték Big Benéket. Ezen a találkozón a Steelers védelmének nem volt ellenszere Jay Ajayira, a Dolphins running backjére, hiszen 204 yardot és két touchdownt futott a másodéves tehetség.

A Steelers színeiben első alkalommal játszik együtt a nagy trió (Ben Roethlisberger, Antonio Brown és Le’Veon Bell) egy playoff meccsen, azok ellenére, hogy már négy éve ugyanannál a csapatnál vannak. Az utóbbi szezonokban valaki mindig sérült volt, és egyikük kiesése a Steelers szezonjának végét is jelentette. Mivel most mindhárman egészségesek, ezért a hazaiakat joggal lehet az esélyesek közt számon tartani.

Le’Veon Bell lehet a találkozó kulcsa, aki bár hárommeccses eltiltással kezdte a szezont, elég jó alapszakasz-mutatókat hozott össze utána: 1268 futott yard, 626 elkapott yard és kilenc hatpontos áll a neve mellett.

Tökéletes célpont lehet számára a Miami futás elleni védelme, ami az alapszakasz során a 30. helyen volt rangsorolva az engedett yardok tekintetében, csak a Clevelandé és a San Franciscoé volt rosszabb. A Steelers ebben a mutatóban a középmezőnybe tartozik, így Ajayinak nehezebb dolga lehet a találkozón.

Érdemes az irányítókról is említést tenni. A hazaiaknál nem kérdés, hogy ki kezd, hiszen Big Ben mankóval is odaállna a center mögé, ha engednék neki. Viszont a vendégeknél Ryan Tannehill sérülése nem jött még rendbe, és ezért a csereirányító, Matt Moore kezében lesz a karmesteri pálca. Keveset tudunk róla, de azt sejthetjük, hogy elkápráztatni valószínűleg nem fog minket, viszont tökéletesen beleillik a Miami rendszerébe. Három mérkőzés óta ő a kezdőirányító, és 8 TD mellett 3 interceptiont dobott, ami nem rossz, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mindháromszor nyert a Dolphins.

Tipp: Bell 105,5 yard felett fut @ 1.90

Green Bay Packers 1.44, New York Giants 2.90

A rájátszás első körét ez a párharc zárja, ahol a feltámadó Giants védelem talán az egyik legjobb offense ellen lép pályára.

A Green Bay irányítójának köszönheti a playoffot, hiszen Rodgers az utolsó hat meccset behúzta a Packersnek. Az irányító 15 TD-t dobott úgy, hogy egyszer sem adta el a labdát. Segítségére volt Jordy Nelson is, aki a szezon közepe felé kezdett el jól játszani, és végül ő zárt a ligában a legtöbb TD elkapással. Teljesítményének értékét növeli, hogy az egész tavalyi évet ki kellett hagynia sérülés miatt.

A Giants támadósorában ébredezik a futójáték, ami nagy szüksége lesz Eli Manningéknek. A javuló futásokkal több variációs lehetősége lehet a Gaintsnek, így tehermentesíteni tudják az elit elkapót, Odell Beckhamet. Mivel a Packers hiányolni fogja a két legjobb cornerbackjét a meccsen, nagy kérdés, hogy le tudják-e védekezni a Beckham, Shepard, Cruz WR-triót.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a hazai csapat, hiszen a liga legjobb formájában lévő csapatáról beszélünk. Emellett az alapszakaszban is megverték egyszer az Óriásokat.

Tipp: Jordy Nelson szerez TD-t @ 2.10