Bukottak csatája és a rájátszásba igyekvők


Chicago Bears2.10  San Francisco 49ers1.76
A Chicago egy kemény csoportban áll legalul, de lassan évek óta ott foglalják el a helyüket, ám jövőre egy új korszak kezdődhet a szeles városban. Jay Cutler az elmúlt években nem kifejezetten tartozik az elit irányítók közé, plusz nagyon sérülékeny is és ezért lehet megválnak tőle a következő szezon előtt. De egyelőre maradjunk a mostaninál, hiszen meglehet a harmadik győzelme a Medvéknek.

A hazaiak 2-9-el állnak a Detroit, a Minnesota és a Green Bay mögött az NFC Északi divíziójában és azt a két győzelmüket az előbbi kettő ellen sikerült összehozni. Ha nyernek, akkor legalább csoport rivális ellen teszik. Múlt héten viszont a Tennessee ellen nem sikerült: 27-21-re kikaptak hazai környezetben, szétfutotta őket a Titans. Most is próbára lesz téve a futás elleni védelmük, hiszen nem csak Carlos Hyde, de még Colin Kaepernick is tud jó pár yardot hozni a földön. Erre a múlt hét a bizonyíték.

A 49ers a Miami Dolphins ellen játszott az előző fordulóban és bár kikaptak, Kaepernick nem játszott rosszul. Három touchdown passzt osztott ki (Hyde, Smith, Celek) egy interception mellett és összehozott 113 futott yardot 296 dobott mellé. Nem rossz számok.

A Frisco viszont még a Bearsnél is rosszabbul áll. Az 1-10-es mérlegük csak egy lépésnyire van a legrosszabbtól a ligában. Azt az egyetlen győzelmüket a legelső fordulóban szerezték, ami azt jelenti, hogy tíz mérkőzéses nyeretlenségi szériában vannak, ami nagyon nagy aggodalomra ad okot. Kilátástalannak tűnik a helyzet.

Tipp: Kaepernick 1,5 TD passz felett 2.30


New Orleans Saints1.38  Detroit Lions3.15
A Detroit elléphet az üldözőjétől, hiszen a Minnesota kikapott csütörtökön a Dallastól, így növelheti előnyét a Lions. Nagy a tét tehát. Nincs is más dolguk, mint megállítani a liga legtöbb yardját haladó offensét hazai pályán, valamint nyomás alá helyezni és hibára késztetni az NFL idei szezonjának legpontosabban passzoló irányítóját.

Az offense-nek már kevesebb dolga lesz, hiszen a New Orleans védelme finoman szólva sem áll a helyzet magaslatán. A hetedik legtöbb yardot engedik ellenfeleiknek.

A Saints 5-6-al áll a Falcons és a Tampa után, azaz meg kell kezdeniük a hajrát, ha playoffba szeretnének jutni. Az előző héten a Los Angeles Rams-szel találkoztak és tönkreverték őket: 49 pontot rámoltak be nekik Drew Breesék. Brees négy TD passzig meg sem állt, de még Willie Sneaddel is dobattak egy touchdownt, ha már elkapnia nem sikerült. Sikerült viszont Michael Thomasnak, aki óriási segítség lehet Brees utolsó éveiben, ugyanis az újonc a Rams ellen is 108 yardot és két TD-t gyűjtött.

A Saints számára a játék kulcsa a védelem lehet. Valahogy nyomást kell helyezni Matthew Staffordra, hogy még véletlenül se dobálhasson szabad emberekhez. A Detroit híresen rosszul fut az idei szezonban és ezt ki kell használnia a Saints védelmének. 

Tipp: Brees több TD passzt ad, mint Stafford 1.75