Bukdácsoló Hazafiak


Houston Texans2.48  New England Patriots1.57
Vereség a Denvertől két hete, aztán múlt héten egy a Philadelphiától. Az előbbit még elnézi az ember, mert a Denver szárnyal mióta az idősebbik Manning sérült listára került, de a Phily elleni meglepetés volt mindenki számára.

Bár nem csoda, hogy Bradyék zakóztak egy-kettőt. Nem maradt célpontja az irányítónak, de most jön egy jó hír is. A héten már edzésbe állt a két kedvence Julian Edelman és Rob Gronkowski. Előbbi még biztos nem fog pályára lépni, de Gronk még akár játszhat is, ami nagy segítség lenne irányítójának.

Az Eagles ellen olyannyira nem talált már embert Brady, hogy a csere futó James White kapta el a legtöbb yardot (115) és csak utána Danny Amendola (62), aki egyébként két hete még nem játszhatott szintén sérülés miatt. No, de úgy látszik meglátták a fényt az alagút végén Belichickék mikor kisétált edzeni az elkapó duó.

A hazaiak oldalán úgy néz ki összeállt a dolog. Bár múlt héten kikaptak a Billstől, előtte négy győzelmet szereztek zsinórban és ezzel utolérték a csoport élén a Coltsot, így most mind a két csapat 6-6-al áll.

J.J. Watt szokásához hűen emberfeletti módon játszik. Ötödik évét tapossa már a ligában és eddig minden mérkőzésen pályára lépett. Most egy kicsit megijedhettek a Texans szimpatizánsok, mert a szerdai edzésen Watt kéztörést szenvedett és egy ez normál embernél egy kis kényszerpihenőt von maga után. Csakhogy Watt nem erről a bolygóról származik: „a tegnapi edzésen eltörtem a kezem, de vasárnap játszani fogok. Rosszabb állapotban is pályára léptem már, nem aggódok miatta, hiszen a fociban néha a fájdalom ellenére is játszanod kell” – nyilatkozta a játékos csütörtökön. Tehát ott lesz a pályán és Brady félhet, hiszen vezeti a ligát a sackek számában (13,5).

Tehát Watt vezérletével összeállt a defense, de az offense-t se kell nagyon lenézni. A 13. helyen vannak egyébként, de ebben benne vannak az év eleji pocsék meccsek is. DeAndre Hopkins pedig a harmadik legtöbb elkapott yarddal rendelkezik a ligában (1169).

A találkozó egyértelmű esélyese a Pats, főleg, hogy 2010 óta nem tudta őket megverni a Texans, de okozhat még meglepetést ez a Houston.

Tipp: LeGarrette Blount TD @ 1.90


Cincinnati Bengals1.72  Pittsburgh Steelers2.18
Óriási csoportrangadó van kilátásban az AFC Southon belül. A már biztos playoff helyen lévő Bengals a feltámadó Steelers-t fogadja.

A 10-2-vel álló hazai csapat jelenleg az első kiemelt a konferenciában, megelőzve még a New Englandet is és ha esetleg összekerülnének majd a rájátszásban gondolom szeretnének hazai pályán játszani ellenük. Így hát nincs más dolguk, mint most átlépni a Pittsburgh-ön is.

Csak ez nem lesz olyan egyszerű. Múlt héten lejátszották a pályáról a Clevelandet, előtte meg a St. Louis-t. A gond csak annyi, hogy ők nem olyan kaliberű játékerőt képviselnek, mint a mostani vendégek.

A Steelers a folyamatos sérülések után összeállt és bár két hete kikaptak a Seahawks-tól (Seattle-ben senkinek se szégyen kikapnia) számomra ma ők az esélyesei a mérkőzésnek.

Az előző fordulóban 45 pontot szereztek az Indianapolis Colts ellen. Ben Roethlisberger zsinórban negyedik mérkőzésén lépte át a félidő előtt a 200 passzolt yardot és szezoncsúcsnyi négy TD passzt adott. Az elkapók is brutál formában vannak: Antonio Brown 118 yarddal és két touchdownal, míg Martavis Bryant 114 yarddal és egy hat pontossal segítette hozzá a csapatot a könnyed sikerhez. DeAngelo Williams pedig elvégzi azt, ami a dolga és bár LeVeon Bellt kell pótolnia a runningbacknek nem vall szégyent. Múlt héten ő is 134 yardot tett meg.

Ez a Pittsburgh be fog csúszni a rájátszásba egy wild card helyen és aztán ott kőkeményen számolni kell velük.

Tipp: DeAngelo Williams 77,5 yard felett fut @ 1.90

Eredő odds: 3.61