Browns: Most vagy soha!


Cleveland Browns–New York Jets
Noha a 15 éve az NFL pofozógépének számító Cleveland Browns csapatánál idén még nem várták, hogy rájátszásba jussanak, de némi előrelépést azért prognosztizáltak a tavalyi egygyőzelmes szereplést követően. Ezzel szemben talán még az előző idényben látottnál is gyengébb teljesítményt nyújt az ohiói együttes, így az első siker elkönyvelése létkérdés lehet a vendég New York Jets ellen, amelyet előzetesen az 1/1-es draftcetli legnagyobb várományosának tartottak.

A Browns újonc irányítója egyelőre nem érzi sem a nyomást, sem a zsebet, ráadásul az elsőévesekre jellemző módon túlvállalja magát, ami labdaeladásokat szül, sokszor kulcsszituációban. Persze DeShone Kizert megfelelő futójáték sem segíti, hogy kisebb teher nyomja a vállát, márpedig így nehéz meccset nyerni az NFL-ben.

A New York Jets gárdájának finoman fogalmazva is elég lyukas a kerete, ennek ellenére négy fordulót követően 2-2-es mérleggel áll. De nem szabad túlértékelni a Miami Dolphins és a Jacksonville Jaguars felett aratott diadalokat, mivel azok nem a Jets jó játékából, hanem sokkal inkább az ellenfél gyengélkedéséből fakadtak. Josh McCownt, a vendégek irányítóját ráadásul jól ismerik Clevelandben, mivel éppen onnan igazol a holtszezonban a Nagy Almába.

Ha a Clevelandnek sikerül redukálnia a nagy hibák számát, akkor a Jets ellen akár meglepetést is okozhat. Ha ezen a találkozón sem nyer, utána nehéz belátni, hol lehet még komolyabb esélye erre. Mindenesetre az idén első helyen választott Myles Garrett nagy erősítést jelenthet a védelemnek, miután felépült sérüléséből, s végre bemutatkozhat az NFL-ben.

Tipp: Cleveland Browns -1,5 2.04


Indianapolis Colts–San Francisco 49ers
Szintén az első sikeréért küzd a San Francisco 49ers, amelynek ugyancsak viszonylag jó esélye van azt begyűjteni az Indianapolis Colts vendégeként.

A kaliforniai alakulat eddig legalább – a Clevelanddel ellentétben – többnyire szoros küzdelemben maradt alul. Négy vereségéből három is három ponton belüli volt. Brian Hoyer hosszú távon nem megoldás irányító poszton, mert ő nem az a játékos aki megnyeri a meccseket, de azért olyan veterán, aki elveszíteni sem szokta, így joggal bíznak abban, hogy egy hasonlóan gyenge riválissal szemben megfordul a szerencséjük.

Hoyer kockázatkerülő játéka pedig akár elég is lehet a Colts ellen, melynek színeiben a New Englandtől alig pár hete megszerzett Jacoby Brissett irányít Andy Luck sérülése miatt. Az Indianapolis háromszor is húsz pont alatt maradt, egyedül a Clevelandet tudta megszórni.

Tipp: San Francisco 49ers 2.02


Cincinnati Bengals–Buffalo Bills
A Buffalo Bills eddig a szezon kellemes meglepetése, míg a Cincinnati Bengals az egyik negatív szenzáció. Előbbi váratlanul erős védelmével 3-1-es mérleget tud felmutatni, míg utóbbi támadósora olyannyira gyengélkedett, hogy mindössze két meccs után leváltották a támadó koordinátort.

Az edzőváltás mindenképpen jót tett az ohiói gárdának, de ettől azért minden problémája nem oldódott meg, s ez kicsúcsosodhat a Bills ellen, amely eddig minden riválisát legfeljebb 17 ponton tartotta. Márpedig idegenben játszott az egyik legjobb támadó sorral rendelkező Atlanta Falcons csapatával, s onnan is győztesen távozott. De az egyetlen veresége alkalmával is 9 ponton tartotta a tavaly döntős Carolina Panthers együttesét, illetve felülmúlták az egy éve bajnok Denver Broncos gárdáját is.

Egy ilyen kimagasló egység nem sok jót ígér Andy Dalton vezette cincinnati támadóknak. A Bills a labda másik oldalán nem olyan erős, de ilyen védelem mellett nem is kell, bőven elég, hogy Tyrod Taylor nem adja el a labdát, a piszkos munkát pedig elvégzi futásaival LeSean McCoy.

Tipp: Buffalo Bills 2.45