Bőven hozott meglepetéseket az NFL draft


Hiába szerezte meg a Tennessee Titans csapata a tavalyi legrosszabb mérlegükkel az 1/1-es választás lehetőségét, ők ezt inkább továbbpasszolták a Los Angeles Rams csapatának. Persze nem ingyen. A Kosok az idei 1/15, 2/12, 3/13-as választási lehetőségeiket, valamint a jövő évi első és harmadik körös pickjük mellé még a Philadelphiától kapott idei 2/14-üket is odaadták ezért az egy cetliért. Ekkora értéke van egy első választottnak a drafton. Soha nem történt még olyan a liga történetében, mint most. Ugyanis még senki sem tradelt fel ennyire alulról az első helyre.

A tavaly még St. Louis városában játszó Ramsnél úgy gondolkodhattak, hogy "új város, új arc". Hiszen a két irányító reménység közül Jared Goffot hozták el első helyen. Goff az idei Draft leginkább késznek tűnő irányítója és LA-ben vele könnyen rájátszásért küzdhetnek már az első évében.

A második helyen is csere történt, mert ugyan a Cleveland Browns kiérdemelte teljesítményével ezt a picket, de inkább odaadták a Philadelphia Eagles-nek. Ők is rengeteg picket kaptak cserébe. Egyértelmű volt kit húz a Phily: a Jared Goff – Carson Wentz irányító duó „maradékát”. Ebben az esetben ez most Carson Wentz volt. Ő is jó választás, hiszen könnyen köré lehet építeni egy franchise-t a jövőben.

Érdekesség azonban, hogy a Sasok két hónapja meghosszabbították tavalyi elsőszámú irányítójuk szerződését, amivel Sam Bradford két év alatt 36 millió dollárt kereshet majd. Kicsit meg is sértődött azon, hogy irányítót húzott csapata a drafton és cserét kért. Ám két hét után visszatért edzeni és azt mondta, hogy csak időre volt szüksége.

Az első választás, ahol törni kellett a fejét a vezetőségnek, az a San Diego Chargers csapatáé volt. Végül a passzsiettető Joey Bosára esett a választás, akiben az új JJ Wattot látják sokan. Ha ez bebizonyosodik, akkor a Chargers nagyon jól jár ezzel a húzással. Sokan Laremy Tunsilt várták a San Diego választottjának, ám róla pont kikerült az internetre egy füvezős videó a draft estéjén, ami nem tett jót a játékosnak, hiszen kikerült a top 10-ből és csak a Miami állította meg, hogy még lejjebb csússzon.

Így elindult a dominó és a Dallasnál Bosa helyett Ezekiel Elliottot húzták (aki egyébként Bosa egyetemi csapattársa volt). Elliott egy elkapásokban is rendkívül tehetséges running back. Hiányposzt volt ez Dallasban, mióta megváltak egy éve DeMarco Murray-től, így okos húzás volt tőlük. Őt tartják a draft legjobb futójának és a dallasi támadófal mögött jó újoncévet futhat.


Az ötödik választás a Jacksonville Jaguarst illette és remekül választottak, hiszen elvitték a legjobb védőt a draftról Jalen Ramsey személyében. Ezzel az egyébként nem túl beton biztos Jaguars defense-t már komolyabban kell venni.

Ronnie Stanley lett az első támadó falember, akit a Baltimore Ravens választott magának. Joe Flaccóék jobb idényre számítanak, mint a tavalyi. Rengeteg sérültjük volt, köztük Flacco is. Ennek elkerülésére érkezhet Stanley, aki majd igyekszik megvédeni irányítóját.

A hetedik helyen választhatott a San Francisco 49ers. DeForest Bucknerre esett a választásuk, aki a védőfalban alkothat majd Chip Kelly irányítása alatt. 1/8-ról még lejjebb cserélt a Cleveland Browns méghozzá a Tennesseevel sikerült egy tradet leegyeztetniük, így a Titans elvihette Jack Consil támadó falembert. Utánuk a Tampa Bay Buccaneers jött volna a választottjukkal, de egy negyedik körös pickért inkább még lejjebb csúsztak és így a Chicago Bears választhatott kilencediknek. Akik a linebacker sorba kerestek embert és találtak is Leonard Floyd személyében.

Tízediknek a New York Giants húzhatott és egy corner backet választottak a védelmükbe. Rengeteg yardot engedtek tavaly az ellenfeleknek földön és levegőben egyaránt, így érhető húzás ez. Lett tehát még egy Eli a csapatban Manning mellé, mégpedig Eli Apple.

A már említett Laremy Tunsilt végül a Miami választotta ki 1/13-as pickjükkel. A tavalyi bajnok Denver Broncos pedig hiába szerezte meg Mark Sanchezt az irányító posztra a Philytől miután elvesztették a visszavonuló Peyton Manninget és az inkább Houstont választó Brock Osweilert, feljöttek a 31.-ről a 26. helyre és elvitték a draft harmadik QB-ját az első két választás után, Paxton Lynchet.

Még messze van a szezonkezdet, főleg az NFL fanok számára, de akár már az első napon pályára léphet Lynch, ha sikerül meggyőznie az edzői stábot a felkészülési időszakban. Azt már tudjuk, hogy szeptember nyolcadikán a Super Bowl visszavágójával indulhat útnak az új idény. Már csak pár hónap és az is kiderül, hogy vajon sikerül-e visszavágni Cam Newtonéknak, az új irányítóval felálló Denver ellen.

Fogadj NFL-re a legjobb oddsokon!