Az utolsó hét


Green Bay Packers1.26  Detroit Lions4.00
Mindkét csapat ugyanolyan mérleggel áll az NFC északi csoportjában (11-4). Aki itt nyer, annak nem kell játszani a következő héten ugyanis divízió-győztesként ugrik egyből a rájátszás második hetére.

Idén már volt egy egymáselleni mérkőzésük, amit a Detroit nyert 19-7-re hazai pályán. Nos, most nem lesz ilyen „könnyű” dolguk, hiszen a Lambeau Field-re látogatnak, ahol a Csomagolók verhetetlenek tavaly január óta.

A Lions védelme kiemelendő, hiszen a második legkevesebb yardot engedik a Seahawks után, viszont főleg a futás elleni védelmük remekel, és mint tudjuk Aaron Rodgersék fegyvere a passz.

Tipp: Green Bay az első TD-t szerző csapat @ 1.52


Seattle Seahawks1.12  St. Louis Rams6.75
A címvédő fogadja az egyik legkellemetlenebb ellenfelet az idei szezonból. Fontos mérkőzés a hazaiak számára, ugyanis ha meg akarják tartani ezt a pozíciójukat a csoportban, nyerniük kell. Az Arizona is mögöttük 11-4-gyel áll és a kiemelés mellett sem lehet elmenni, hogy vajon ki játssza majd otthon a mérkőzéseiket?

Kearse, a Halászsasok egyik elkapója kidőlt az utolsó fordulóra, akárcsak az egyik defensive end Dobbs is. Ők ketten biztos nem lépnek pályára, de van még pár lábadozó játékosuk. A vendégeknél minden a legnagyobb rendben, leszámítva persze a még szezon elején lesérült elsőszámú irányítót, Sam Bradfordot.

Játszottak már idén októberben egyet és ott meglepetésre a Rams nyert hazai környezetben. Véleményem szerint most is a hazaiak nyernek.

Tipp: Doug Baldwin TD @ 3.00


Pittsburgh Steelers1.55  Cincinnati Bengals2.52
Eldől végre, ki jut be a legszorosabb csoportból egyenes ágon a rájátszásba. Ennél jobban nem is hagyhatták volna a végére a fiúk. Jelenleg a Bengals vezeti a csoportot, de csak az egyetlen döntetlenjüknek köszönhetően.

A Steelers támadósora rendkívül erős (415.4 yard meccsenként, liga második) Ben Roethlisbergerrel és Antonio Brownnal, de most már Le’Veon Bell-t is a húzóemberek közé kell sorolni, hiszen fantasztikusan teljesít az idei szezonban.

A Bengals bízhat Daltonban, A. J. Greenben és Sanuban. Egyébként a középmezőnybe tartoznak a megtett yardok számában és a védelmük csak a mezőny második felében van. Sok-sok kérdőjel van a sérültek listáján, majd kiderül, kik tudják vállalni a játékot.

Tipp: Steelers -3,5 @ 1.97

Eredő odds: 8.98