Az utolsó esély


Washington Redskins 1.31 New York Giants 3.65

A Redskinsnek mindenképpen nyerni kell, amennyiben be akar jutni a rájátszásba, de ha a Detroit – Green Bay meccs végeredménye döntetlen lesz, akkor még a győzelem se segíthet Kirk Kapitányékon.

Az idén már játszottak a csoporton belül a Giants ellen, akkor a fővárosiak bizonyultak jobbnak, mégpedig 29-27-el. Akkor a győzelmet Hopkins mezőnygóljának köszönhették. Azóta viszont a New Yorki gárda elkapta a fonalat és simán bejutott a playoffba. Az „óriások” 10-5-ös mérleggel állnak, így már az is eldőlt, hogy az ötödik kiemeltek lesznek az NFC-ben.

Ennek ellenére a vendégek azt tervezik, hogy pályára küldik az összes sztárjukat és teljes erőbedobással mennek neki a meccsnek. Ezt a fogadóirodák azonban nem igazán akarják elhinni, hiszen óriási rájuk a szorzó, talán csak a Clevelandre szokott ekkora lenni.

Sérültek azért természetesen vannak és nem biztos, hogy őket is bedobják a mélyvízbe egy ilyen tét nélküli találkozón. Leginkább Janoris Jenkins játéka hiányozhat, hiszen a corner back eddig kiváló szezont futott. Időközben az is kiderült Jason Pierre-Paul csodával határos módon talán már játszani tud a jövő héten esedékes wild-card meccsen.

A Washingtonnak több labdát kellene nyomnia running backja, Rob Kelley kezébe, hiszen a mérleg 4-1-et mutat, amikor Kelley 15-nél többször kapott labdát, ha viszont ennél kevesebbszer, akkor meccset sem sikerült nyerni (0-3).

A nap párosítása azonban nem lesz más, mint az Odell Beckham Jr. - Josh Norman viadal. Az elkapó – védő duó tavaly úgy összekapott, hogy azóta is mindenki az ő párharcukat várja. Az idei első meccsükön Beckham 121 yardot kapott el, ami nem rossz, de az end zone-ban Norman le tudta fedezni.

Tipp: Vendégek 18.5 pont felett @ 1.89

 

Detroit Lions 2.55 Green Bay Packers 1.54

Kőkemény feladat vár a hazaiakra, hiszen a Packers nagyon beindult az alapszakasz végére. Rodgersék zsinórban öt győzelmet arattak és ennek köszönhetően vissza is vették az NFC Északi csoport első helyét.

Apropó Rodgers. Az irányító ismét MVP formában játszik, amit bizonyít, hogy az utolsó hat fordulóban 14 touchdownt dobott és nulla interceptiont. Ez talán Jordy Nelsonnak is köszönhető, aki az elmúlt öt játéknapon a passzok 81%-át kapta el. Így aligha lehet akadály a detroiti védelem, amely a passzok elleni védekezésben csak liga középmezőnyébe tartozik. Igaz, hogy a Packers még oda se!

Matthew Stafford játékán most nagyon sok múlik. A csapat akár el is bukhatja a playoffot, amennyiben ő rossz napot fog ki, ugyanis a Green Bay védelme eddig a negyedik legtöbb yardot engedte az irányítóknak a levegőben (265.1 yard / meccs).

A legegyszerűbb forgatókönyv az lenne számukra, ha a Redskins kikapna, mivel ebben az estben mindkét együttes bejutna a playoffba. Ehhez viszont kellene a Giants jó játéka, de azt nem tudhatjuk, hogy ők hogy állnak majd a saját meccsükhöz.

Tipp: Packers -5.5 @ 2.23