Az öt legjobb Super Bowl a közelmúltból


5. Seattle Seahawks–Denver Broncos – 2014
A tavalyi Super Bowl végeredményére senki sem számíthatott, talán csak a legelvetemültebb Halászsas drukkerek. A Seahawks védelme úgy játszotta le az egész évben kitűnő Broncos támadóalakulatot, ahogy még soha senki. Már az első play-t elrontotta a Denver, ugyanis egy rossz snap után hátradobták a labdát a saját endzone-jukba, amiből aztán safety-t (2 pont) ért el a Seattle.


4. New England Patriots–Carolina Panthers – 2003
2003 február elsején Texasban került megrendezésre a 38. Super Bowl, amit az AFC első kiemeltje, a Pats játszott az NFC harmadik kiemelt Párducaival. A Carolinának egyébként ez volt az első Super Bowlja és egyelőre az utolsó is azóta.

A félidei show fellépői Janett Jackson és Justin Timberlake voltak, akik a Rock Your Body szám előadása végén szó szerint értelmezték az utolsó sorát a dalnak miszerint: „I'm gonna have you naked by the end of this song”. Timberlake ugyanis lerántotta Jackson felsőruhájának részét és így többet láthattunk Janett Jackson-ból mint ők azt tervezték. Az eset után 550 ezer dolláros büntetést róttak ki a CBS csatornára.

A mérkőzést a Pats nyerte egy, a végén mindent eldöntő mezőnygóllal és Tom Brady-t két éven belül másodszor választották a döntő MVP-jének.


3. New Orleans Saint–Indianapolis Colts – 2010
A 44. Super Bowlt Miamiban, Florida államban játszották le. Két irányító zseni nagy csatája volt ez: Drew Brees-ről és Peyton Manningről van szó. Mind a két csapat első kiemeltként jutott el idáig.

A Saints az utolsó negyedig hátrányban volt az Indi ellen ám végül két TD-t is tudtak szerezni köztük egy 74 yardos interception visszahordással is, ez három perccel a vége előtt el is döntötte a mérkőzést. A meccset 106,5 millióan követték és ez minden korábbi rekordot megdöntött.


2. Baltimore Ravens–San Francisco 49ers – 2013
2013-ban pont az előbb említett New Orleans arénájában, Louisianában rendezték a döntőt. Az edző-testvér párharccal felvezetett mérkőzés Jim Harbaugh és John Harbaugh közt elég szorosra sikerült. A 49ers a konferencia döntőben 17 pontos hátrányban is volt az Atlanta Falcons ellen de átküzdötték magukat rajtuk és bejutottak a Harbaugh Bowlba. Ahol a Ravens-t kellett volna legyőzniük, akik a Tom Brady által vezetett Pats-et ejtették ki.

A mérkőzés folyamán egyszer sem vezetett a Frisco, de végig nagyon közel voltak. Másfél perccel a harmadik negyed kezdete után kialudt a világítás a stadionban és a mérkőzés 36 perces kényszerszünet után folytatódhatott, ami jót tett a 49ers-nek, de annyira azért nem, hogy legyőzzék Ray Lewis és Joe Flacco által vezetett Hollókat.


1. New York Giants–New England Patriots – 2007
A történelem egyik, ha nem a legjobb Super Bowlját játszotta ez a két csapat egymás ellen 2007-ben, Arizonában. Csupán 31 pont született a mérkőzésen és abból is 21 az utolsó negyedben. De amit a Giants az utolsó negyedben művelt az fergeteges volt, mind a védelemtől (az addig hibátlan Patset meg tudták állítani) mind a támadósortól, akik a Super Bowlok legszebb és legdrámaibb drive-ját hajtották végre 2 perccel a vége előtt. Több fórum ezt a mérkőzést és az utolsó drive-ját az választotta a legjobbnak.

Eldőlhetett volna a meccs ha Eli Manninget sikerül levinni a földre, eldőlhetett volna a csata, ha David Tyree nem a sisakjához szorítva kap el egy labdát. A többi már történelem és végül Dávid legyőzte Góliátot.

Seattle Seahawks vagy a New England Patriots? Russel Wilson vagy Tom Brady? Ha megvan a tuti tipped, ne habozz, fogadj! Az Unibeten ráadásul vasárnap 13:00-tól különösen megéri, hiszen a piacon elérhető legjobb oddsokat garantáljuk bizonyos kimenetelekre!

Nézd meg az akciós oddsok listáját itt!