Az NFL legnagyobb rangadója jön


Green Bay Packers1.29  Chicago Bears3.80
1921-ig kell visszamennünk az időben ahhoz, hogy a két csapat első egymás elleni mérkőzését megtaláljuk. Ez a párharc rendelkezik a legnagyobb múlttal a ligában, szám szerint 192 alkalommal játszottak már egymással. Ráadásul kiegyenlített az örökmérleg, hiszen 94-92 arányban vezet a Chicago a győzelmek tekintetében és emellett még volt hat döntetlenjük is.

Az utóbbi években, viszont a Packers uralja a meccseket és ez valószínűleg most sem lesz másképp. Bár tavaly épp meg tudták lepni Rodgerséket hazai pályán (13-17).

Bajban van a Chicago, hiszen nincs túl erős kerete, plusz még sérültjeik is vannak. A legfájóbb talán Jeremy Langford running back hiánya lehet, de most még Eddie Royal sem tud majd pályára lépni, hogy megnehezítse a Packers hátsó védőinek dolgát.

Jay Cutlert pedig úgy fest, sikerült kiszorítani a kezdőből. Cutler megsérült pár héttel ezelőtt és Brian Hoyer lépett a helyébe, aki azóta nem is dobott interceptiont. Viszont a Bears még mindig 1-5-tel áll, amivel esélyesek a jövő évi draft első cetlijére is akár, hiszen csak a Cleveland van előttük.

Meglepetésre vagy sem, de a Packers is kikapott múlt héten a Dallas újonc szuperduójától. Mindössze egy TD-t tudott összehozni a Green Bay és azt is csak a negyedik negyedben, amikor szinte már mindegy is volt. Rodgers 294 yardot passzolt 1 TD-vel és egy eladott labdával. Egyértelműen ők az esélyesei a mérkőzésnek, de nem lesz előnyükre, hogy se James Stark se Eddie Lacy nem tud majd pályára lépni sérülés miatt. Hoztak is egy futót Kansasből hirtelen (Knile Davis).

A hatodik fordulóban vereséget szenvedő Csomagolók valószínűleg feltüzelve kezdik majd a mérkőzést és megpróbálják minél előbb lerendezni ezt a találkozót. Kérdés, hogy mennyire tudnak majd ellenállni a Macik.

Tipp: A legtöbb TD-t dobó játékos Rodgers 1.80