Az izgalmak a tetőfokára hágnak


Minnesota Vikings2.90  Seattle Seahawks1.43
Csúnya módon bánt el az alapszakaszban a Seahawks aktuális ellenfelével. Hiába voltak Minnesotában, 38-7-re tudtak diadalmaskodni. Russel Wilson a legjobb meccseit futotta idén azokon a heteken, a Vikingek pechjére.

Totális csődöt mondott aznap a hazai támadósor, hiszen 125 yardot teljesítettek összesen és 31 futott, illetve 94 passzolt yarddal fejezték be a mérkőzést. Ez igen ritka, de a vendégek nem hagytak nekik levegőt, míg Wilsonék 433 yardot teljesítettek.

Visszatérőben a régi Seattle és komolyan számolni kell velük a rájátszásban, hiszen az alapszakasz utolsó hetén a kőkemény Arizonát verték meg idegenben (6-36). Viszont itt máris jön egy rossz hír, mégpedig, hogy a várható Marshawn Lynch visszatérés tovább csúszik, és még mindig nem tud pályára lépni a Seahawks első számú futója. Kisebb sérülésekkel bajlódnak az elkapók is, Tyler Lockett és Doug Baldwin, de ők biztosan ott lesznek a pályán. Őket kell kikapcsolnia a Minnesota védelmének, ha tovább szeretnének jutni.

A Minnesota számára a múlt heti, utolsó fordulóban dőlt el, hogy ők vagy a Green Bay Packers foglal majd el jobb kiemelést. Aztán 20-13-ra sikerült nyerni a Vikingeknek a Lambeau Fielden és így jobb kiemelést kaptak. Kérdés, hogy jól jártak-e vele, mert így a Seattle-t fogadják és nem újra a Packers-szel vagy a Washingtonnal találkoztak. 2011 óta (vagyis mióta a ligában van) ugyanis Russel Wilsonnak van a legtöbb playoff győzelme. Ezeket szeretné ma továbbnövelni.

Valamit ki kell találni a Minnesota részéről, hogy Teddy Bridgewater nyugodtan passzolhasson az elkapóinak. Azt a keveset is, amit nem Adrian Peterson kezébe nyomnak. Ezt persze érthetően teszik, hiszen Peterson futotta idén a legtöbb yardot (1485). Kérdés, hogyan fog ficánkolni a liga második legjobb védelme ellen?

Tipp: Peterson 78,5 yard alatt @ 1.90


Washington Redskins1.86  Green Bay Packers1.98
Nem került könnyű helyzetbe a Packers, hiába tűnik gyengébbnek a Washington. Hazai pályán az idei alapszakaszban 6-2 a mérlegük és mindenkinek vigyáznia kell, aki odalátogat. Bár azért nem a legerősebb csapatokat verték meg.

Az idén akadozó Packers támadóalakulat is fennakadhat a Redskins hálójában. Kirk Cousins idén már biztosra játszotta helyét a csapat elsőszámú irányítójának posztján. Négyezer yard felett passzolt és egy híján harminc hat pontos szórt a csapattársaknak. Abból a 11 interceptionből kéne még lecsiszolni keveset és akár a liga legjobb irányítói között lehet majd említeni, de ez is imponáló, ha azt nézzük, hogy mind a 16 meccsét végigjátszotta. Már idén is jól vigyázott a labdára és sokat fejlődött, most meg még playoff tapasztalat is gyűlik. Már csak annak kell eldőlnie, hogy pozitív vagy negatív lesz ez.

Aaron Rodgersék idegenbeli mérlege 3-5 idén. Még mindig nincs megoldva a probléma, hogy időt hagyjanak az irányítónak a passzra. Átrohannak az offense falon a védők, mint kés a vajon. Megfelelő pass rush-sal a Redskins borsot törhet az orruk alá. Márpedig a passzokkal be lehet tenni a nem épp elitnek számító fővárosi védelemnek.

Tipp: Cousins 270,5 yard alatt dob @ 1.90

Eredő odds: 3.61