Az év legjobban várt visszatérése


Cleveland Browns4.60  New England Patriots1.21
A hazai gárda évek/évtizedek óta pocsékul szerepel a ligában és jelenleg is ők az egyetlen olyan csapat, akik négy forduló után még nem tudtak nyerni. Minden évben irányító gondokkal küzdenek, és ez idén sincs másképp. Az újoncok szinte már izgulnak, hogy ne a Clevelandbe kerüljenek, mert egyelőre elég nagy irányítótemető ez a hely.

Idén nyáron megszerezték a Washingtonnál már kegyvesztett Robert Griffint, aki aztán lesérült majdnem az egész szezonra. Aztán a helyettese is megsérült (Josh McCown) és most a Cody Kessler névre hallgató QB-nek kell irányítania a Browns-t.

Múlt héten a Redskins fektette őket két vállra és hiába futja az egyik legtöbb yardot Isaiah Crowell a ligában, egyszerűen nem tudnak nyerni. Sok esélyük a Patriots ellen sem lesz, bár egy kicsit talán mumusuk a Pats-nek.

2010 óta a Browns kétszer mérkőzött meg a Belichick legényeivel; ez alatt a két meccs alatt ők szerezték a legtöbb pontot ellenük és itt azokat a csapatokat kell figyelembe venni, akik legalább kétszer játszottak azóta a New Englanddel. Turnover mutatójuk a legjobb és átlagosan +9,5-ös pontkülönbséggel a Pats ellen. Ebbe kapaszkodhat a Cleveland, de valamiért mégis úgy érezzük, hogy aligha lesz esélyük.

Leginkább Tom Brady személye miatt, aki visszatér a cirka másféléves huzavona utáni négy meccses eltiltásából. A New England drukkerek az első négy fordulótól rettegtek és talán beérték volna egy 1-3-mas vagy 2-2-es mérleggel is Brady nélkül.

Ehelyett kaptak egy 3-1-et, két különböző irányítóval. Ez Belichick érdeme, hiszen egy klasszis irányítót tudott nélkülözni három meccsen át a Pats, a negyediken aztán le lettek nullázva a Texans ellen, de arra már senki se gondol, hiszen itt van a jó Tom.

A bostoni 12-es pedig szeret játszani a 0-4-gyel álló csapatok ellen: 5-0 a mérlege ellenük és a TD/INT aránya 19-3. Átlagosan 281 passzolt yardot és mindezt 73%-os passz hatékonysággal csinálja.

Brady visszatérésével talán életre kel Gronkowski is, akit már megszólnak az utcán a fantasy ligások, hogy kevés pontot hoz a csapatuknak, de mentségére szóljon, hogy comb problémái voltak/vannak.

Tipp: Brady 2,5 TD passz felett @ 2.75


Denver Broncos1.47  Atlanta Falcons2.80
A liga egyik, ha nem a legjobb védelme találkozik a legjobb támadósorral. A Denver mindössze 283 yardot enged meccsenként az ellenfeleinek, míg az Atlanta 478 yardot tesz meg, ami magasan a legjobb a ligában, ugyanis a második helyezett Dallas még a 400-at sem éri el.

Ezekhez a támadó yardokhoz persze kell két olyan név, mint Matt Ryan és Julio Jones. Az irányító-elkapó sztárduó a múlt héten a Carolinát verte tönkre. Matt Ryan életében először ért 500 passzolt yard fölé, ami franchise rekord lett a Falcons-nál. Julio Jones pedig 300 (!!!) elkapott yardot produkált a Carolina secondary-je ellen, ami nem kis teljesítmény. Sőt! Az NFL történetének hatodik legtöbb elkapott yardja egy mérkőzésen. Az első hely mindössze 36 yardnyira volt, amit még Flipper Anderson produkált 1989-ben az LA Rams elkapójaként a New Orleans Saints ellen. Történelmi pillanatot láthattak a nézők, és nagy valószínűséggel túl vagyunk az idény legjobb elkapó teljesítményén is. A 300 elkapott yard mellé persze azért dukált egy TD is a négy Ryan passzolt touchdown közül.

A Denver oldalán kisebb irányító gondok vannak, hiszen Trevor Siemian csupán hét passz kísérletig jutott, utána pedig rásérült a vállára. A mérkőzés előtt fog kiderülni, hogy végül játszik-e vagy sem.

Szerencsére a Denver az idei drafton az első körben egy QB-t hozott el, Paxton Lynch személyében. Tökéletesen vezényelte le a találkozó hátralévő részét 170 yarddal és egy passzolt TD-vel a Buccaneers ellen.

Azt se felejtsük el, hogy a Broncos 100%-os. Mit nekik Peyton Manning hiánya, kőkeményen játszik a defense és tudjuk, hogy szól a mondás: a meccseket az offense nyeri, de a bajnokságot a defense. Nos, ez a védelem annyira jó, hogy a meccseket is megnyeri pedig nincsen könnyű dolguk, hiszen címvédőként el kell viselni azt a terhet, hogy őket aztán mindenki meg akarja verni. Egyelőre elég jól állják a sarat.

Tipp: Atlanta Falcons -1,5 @ 2.75