All-star hétvége Amerikában: Jön a Pro Bowl!


Team Irvin1.90  Team Carter1.90
1951-ben az NFL döntésének értelmében hozták létre, amely keretében először azAmerican Conference és a National Conference játékosaiból összeállított csapatok játszottak egymás ellen. 1954–1970 között East és West, végül 1971 óta újra az AFC (American Football Conference) és az NFC (National Football Conference) legjobbjai csapnak össze.

Az első Pro Bowl-t a Los Angeles-i Memorial Coliseumban játszották és az AFC 28–27-es győzelmével zárult. Ezután 10 éven keresztül mindig Los Angeles-ben rendezték a Pro Bowl-t. 1962 és 1979 között változó helyszíneken folytak a küzdelmek, majd 1980-tól Hawaii-ban lelt otthonra a Pro Bowl és mind a mai napig ott rendezik a mérkőzést a Super Bowl előtt egy héttel. Viszont most újra változik a helyszín és az egy héttel későbbi Super Bowl-nak is helyt adó Phoenixi egyetem stadionjában lesz.

Két Hall of Famer elkapó választotta ki a játékosait és edzők is lesznek majd a pálya szélén: Cris Carter, aki a Minnesota Vikingsban lett híres anno a 90-es években és az ellenfele, Michael Irvin, aki viszont a Dallas Cowboys-t erősítette és senki mást 11 éven keresztül. Annyira hazahúzott a szíve, hogy mind a hét Cowboys játékost, akit beszavaztak kiválasztotta magának. Viszont nem ő kezdett, hanem Carter, aki az épp előző hétvégén elődöntőben elbukó Indianapolis irányítóját, Andrew Luck-ot választotta 1/1-esként.

Tipp: Pontok 67,5 felett @ 1.90