Westbrook-show New Orleans-ban


New Orleans Pelicans2.06  Oklahoma City Thunder1.80
Russell Westbrook kivirágzott Kevin Durant nyári távozásával, ugyanakkor csapata, az Oklahoma City Thunder megsínyli az immár a Golden State Warriors színeiben kosarazó sztár elvesztését. Ennek ellenére a New Orleans-ban elég lehet az egyemberes showműsor a győzelemhez.

A vendégek legjobbja négy napja pályafutása 50., ebben az idényben pedig 13. tripla dupláját érte el, ennek ellenére együttese 16-12-es mérlege visszaesésnek számít az elmúlt évekhez képest, ráadásul decemberben kifejezetten rapszodikusan szerepel. Ebben a hónapban Westbrook hiába szórt mind a nyolc meccsen legalább 20 pontot, hétszer pedig legalább 25-öt, egy maga sokszor kevésnek bizonyul a sikerhez. Ezt bizonyítja, hogy eddig a Thunder ennek ellenére 4-4-et produkált decemberben.

A Pelicans viszont az a rivális, amelyik ellen ez bőven elég lehet, a louisianai gárda ugyanis csak mérkőzései egyharmadát nyeri meg (10-20) és jelenleg sem örvend jó formának, ugyanis elseje óta három győzelem mellett nyolc vereséget számlál.

Kis túlzással a hazaiakat szintén egyetlen személy, Anthony Davis vezeti, azaz jó eséllyel Westbrook és Davis egyéni teljesítménye döntheti el a találkozó kimenetelét. Persze egy-egy napon bármi megtörténhet, de összességében Westbrook jobb, összetettebb és sokoldalúbb játékos, így ebben mindenképpen a Thundernél az előny.

Tipp: Oklahoma City Thunder -1,5 @ 1.88


Chicago Bulls1.53  Washington Wizards2.60
Két egyaránt kissé csalódást okozó gárda találkozik Chicagóban, ugyanis az éppen ötvenszázalékos mérleg felett álló Bulls azt a Washington Wizards alakulatát fogadja, amely jelenleg negatív mutatóval rendelkezik.

A Bulls nyáron megszerezte Dwyane Wade-t a Miamitól, de a Jimmy Butlerrel alkotott tengely nem vált igazán meghatározóvá a ligában, a csapat játéka nagyon hullámzó. A hazaiak nem tudnak négymeccsesnél hosszabb győzelmi sorozatot építeni, igaz egymás utáni vereségeik száma sem haladja meg a hármat. A Chicago szezonját nagyon jól jellemzi az elmúlt két meccse: előbb mindössze 69 pontig jutott a Milwaukee Bucks ellen és simán kikapott, majd 113-at szórt a Detroitnak, amellyel könnyedén nyert.

Hogy melyik arcát mutatja a Bulls az persze nagyban függ a vendégektől is. A fővárosiak egész jó formát mutatnak az utóbbi hetekben, legutóbbi kilenc találkozójukból hatot megnyertek, de igen pontzáporos meccseket játszanak, ugyanis az elmúlt hat összecsapás mindegyikén 100 pont fölé jutottak és az ellenfeleik is. Az összpontszám pedig valamennyi esetben meghaladta a 110-et.

Ami mindenképpen a Wizards ellen szól, az a katasztrofális idegenbeli teljesítménye: 11 mérkőzésből kilencszer vesztesen hagyta el a parkettet. A két sikert Orlandóban és Brooklynban érte el, azaz két negatív mutatójú csapat otthonában.

Tipp: Hazai & 207,5 pont felett @ 2.95