Westbrook- és Lillard-show lesz éjszaka


Oklahoma City Thunder1.38  Washington Wizards3.15
Ha most kellene a liga legértékesebb játékosáról (MVP) dönteni, akkor az egyik legbiztosabb jelölt kétségtelenül az Oklahoma City Thunder vezére, Russell Westbrook lenne. Az eredményességének mindenképpen jót tett Kevin Durant nyári távozása, de egymaga még a kiemelkedő teljesítményével sem tudja teljesen pótolni az immár a Golden State Warriors színeiben játszó egykori társát. Ez a csapat eredményein is nyomot hagy, legalábbis erről tanúskodik az alig 50 százalék feletti 11-8-as mérleg.

Westbrook egészen kimagasló produkcióját leginkább az mutatja meg, hogy meccsenkénti teljesítménye tripla duplának felel meg, azaz átlagosan több mint 30 ponttal, 10 lepattanóval és 11 gólpasszal járul hozzá együttese szerepléséhez!

A szezont rettenetesen kezdő (2-8) fővárosiak ugyan az elmúlt meccseken már mutattak életjeleket, legutóbbi hét találkozójukból ötöt megnyertek, de az azért váratlan volna, ha lenne ellenszerük Westbrookra – főleg idegenben.

Tipp: Oklahoma City Thunder -6,5 @ 1.96


Portland TrailBlazers1.28  Indiana Pacers3.80
A Portland hasonlóképpen egy játékosra épül, méghozzá Damian Lillardra. A TrailBlazers sztárjának játéka viszont egyrészt nem annyira összetett, ő "csak" a ponttermelésben jeleskedik igazán, másrészt teljesítménye is ingadozóbb. Ez pedig csapata mérlegére is komoly hatással van, jelenleg 50 százalék alatt, 9-10-zel áll a Portland.

A Portlandnek igazán akkor van komolyabb győzelmi esélye a meccseken, ha legjobbja eléri a 30 pontot, ugyanis sikerei közel felét ekkor aratta, további két alkalommal pedig C.J. McCollum jutott el eddig. Ami aggasztó lehet a hazaiak számára, hogy a legutóbbi nyolc meccsből Lillard csak egyszer vette hátára a csapatot, amely így ebben az időszakban hatszor is kikapott.

Az ötvenszázalékos (9-9) Indiana ellen viszont minden esélye megvan a remeklésre, ugyanis a Pacers vendégként eddig mindössze egyetlen meccset nyert öt vereség mellett, azt is hosszabbításban.

Tipp: Portland TrailBlazers -7,5 @ 1.89


Toronto Raptors1.11  Memphis Grizzlies7.50
A Toronto Raptors a fentiekkel ellentétben már kétfejű sárkány: DeMar DeRozan és Kyle Lowry vezeti. Az előző idényben hazai pályán kiemelkedően teljesítő gárda 11-6-os mérlegéből viszont meglepő módon háromszor is hazai pályán maradt alul, igaz, egy-egy alkalommal az idei döntősök, azaz a Golden State Warriors és a bajnok Cleveland Cavaliers távozott győzelemmel Kanadából.

Az nagy meglepetés lenne, ha ehhez a társasághoz tudna csatlakozni a Memphis Grizzlies, ugyanakkor kiváló védekezésével könnyen szorossá teheti a mérkőzést. A találkozót 11-7-es mutatóval váró együttes nemrég produkált egy hatos győzelmi szériát, ebből sorozatban ötször tartotta 100 pont alatt az ellenfeleit. A legutóbbi két összecsapáson ez már nem sikerült, de pontzuhatagra így sem kell számítani ezúttal az Air Canada Centre-ben.

Tipp: Memphis Grizzlies +11,5 @ 1.91