Warriors: keleti parti diadalmenet


Washington Wizards5.60  Golden State Warriors1.16

A 44 győzelmével és mindössze 4 vereségével ligaelső Golden State Warriors száz százalékosan zárhatja keleti parti útját, amennyiben szerda éjszaka a Washington Wizards otthonában is győz. Ez nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, hiszen a fővárosi együttes mostanság nem remekel hazai közönség előtt, legutóbbi öt találkozójából négyet elvesztett a Verizon Centerben, igaz egyetlen sikerét éppen a divíziójában élen álló Miami Heat ellen aratta – meglepetésre.

Az oaklandiak megállítása ugyanakkor még váratlanabb lenne. A liga legértékesebb játékosa, Stephen Curry által vezetett együttes hetes győzelmi szériával érkezik a fővárosba, ráadásul ezeken a találkozókon egy kivételtől eltekintve mindig elérte a 115 pontot. A keleti parti "turnét" ugyan soványka sikerrel kezdte a Golden State a ligautolsó Philadelphia vendégeként, aztán viszont imponáló magabiztossággal nyert New Yorkban.

Ami némi aggodalomra adhat okot, hogy Curry az elmúlt három meccsen egyszer sem jutott 25 pont fölé, amire ezt megelőzően közel egy hónapja és egészen pontosan tíz meccsel ezelőtt volt példa. A szokottnál gyengébb teljesítményét viszont nem érezte meg csapata, mivel Klay Thompson vette vállára az együttest, s ezen a három találkozón 111 pontot hozott össze, ami 37-es átlagot jelent. A kétnapos pihenőt kihasználva viszont jó eséllyel ismét Curry tündöklésére lehet számítani, ami nem sok jelent majd a Wizards-nak.

Szintén nem jó előjel a Golden State elleni meccs előtt, hogy a fővárosiak védekezése sok kívánnivalót hagy maga után: legutóbbi öt meccsükön mindannyiszor legalább 105 pontot kaptak. Ahhoz, hogy meglepetést okozzon a Wizards, a kiváló védekezésnél is több kellene John Walltól, a 2010-es draft első választottjától.

Tipp: Golden State -9,5 @ 1.84