Veszélyben a címvédő keleti első helye


Cleveland Cavaliers1.21  Orlando Magic4.75
A címvédő Cleveland Cavaliers ráfázott a pihentetésre, ugyanis elvesztette vezető helyét a keleti főcsoportban, így az alapszakasz hátralévő meccsein kaparnia kell, hogy visszaszerezze azt a Boston Celtics gárdájától. A már biztosan kiesett Orlando Magic legyőzése viszont nem okozhat gondot – legalábbis a papírforma szerint.

Az ohiói együttes meglepően gyenge márciust produkált a 7-10-es mérleggel, s ennek csak egy része származott a legnagyobb sztárok – így például LeBron James – pihentetéséből. Úgy tűnik, mintha kiesett volna a ritmusból a csapat, mert aztán hiába léptek parkettre a legjobbak, a sikerek nem jöttek futószalagon, mint korábban. Ennek köszönhető, hogy a Celtics utolérte a gárdát, s jelenleg a két alakulat ugyanannyi vereséget számlál, ami azt jelenti, hogy a Cleveland nem hibázhat.

A floridaiak számára tulajdonképpen befejeződött az idény, ez látszik is az eredményeiken, ugyanis négymeccses kudarcszériában vannak. Az egymás elleni meccsek is hazai győzelmet vetítenek előre, mivel az eddigi két összecsapást a Cavaliers nyerte.

Tipp: Cleveland Cavaliers -8,5 @ 1.84


New York Knicks2.43  Chicago Bulls1.58
Az idény végén gyakori, hogy az dönt a meccseken, melyik csapatnak fontosabb a siker. Kivételt jelent ez alól, ha olyan nagy presztízsű párharcról van szó, mint a New York Knicks–Chicago Bulls rangadó.

A vendégek még harcban vannak a rájátszásért, de minden győzelemre szükségük van hozzá, mert mindössze egy vereséggel gyűjtöttek kevesebbet, mint a jelenleg éppen kimaradó Indiana Pacers. Ennek megfelelően sorozatban négy sikernél jár a csapat.

Ezzel szemben a hazaiak már biztosan lemaradnak az utószezonról, legutóbbi tíz meccsükből pedig csak hármat nyertek meg. De hogy erre a rangadóra felszívja magát a Knicks, az egészen biztos. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az idény eddigi két klasszikusán felülmúlták ősi riválisukat.

Tipp: New York Knicks +3,5 @ 1.90


Washington Wizards1.57  Charlotte Hornets2.45
Érdekes összecsapásra van kilátás a fővárosban is, mivel a Washington Wizards kissé kiengedett, amióta biztossá vált rájátszásbeli szereplése, míg a Charlotte Hornets az utolsó szalmaszálba kapaszkodva nagy hajrát indított, hogy bekerüljön keleten a legjobb nyolcba.

A vendégek legutóbbi nyolc találkozójukból hatszor győztek, míg a hazaiak sorozatban háromszor kikaptak. A tét inkább a Hornets számára jelentős, mivel mindössze eggyel van több vereségük, mint az éppen vonal feletti Miami Heatnek, a Washington viszont negyedik helyen áll, s már nem is tud lejjebb csúszni, azaz a hazai pálya előnye is biztosított az első körben.

A felek negyedszer csapnak össze az idény során, eddig két fővárosi siker született, de mindhárom összecsapás rendkívül szoros volt, valamennyi tíz ponton belül dőlt el.

Tipp: Charlotte Hornets +3,5 @ 1.95