Veretlenek rangadója nyugaton


Los Angeles Clippers1.32  Oklahoma City Thunder3.50
Szerda éjjel igazi rangadót rendeznek a nyugati főcsoportban, melynek során vagy a Los Angeles Clippers, vagy az Oklahoma City Thunder elveszíti a veretlenségét. Egyelőre mindkét gárda mindhárom mérkőzését megnyerte.

A kaliforniai csapat ha lehet, mostani riválisánál is meggyőzőbben rajtolt, ugyanis valamennyi találkozóján legalább nyolcpontos különbséggel diadalmaskodott. A portlandi nyitányon játszotta legszorosabb meccsét, aztán hazai pályán a Utah Jazz együttesét 13, a Phoenix Suns alakulatát pedig 18 ponttal múlta felül.

Az ellenfeleknek eddig nem volt válasza a Clippers sokoldalú játékára: Chris Paul a jelentős ponttermése mellett zseniális passzokkal szolgálja ki társait: minden meccsen legalább öt asszisztot jegyzett. DeAndre Jordan pedig a palánk alatt korlátlan úr – az eddigi mérkőzéseken legalább 11 lepattanót szedett.

A nyáron Kevin Durant távozásával meggyengült Thunder eddig azért nem érezte meg a Golden State-hez igazolt sztárja elvesztését, mert Russell Westbrook zseniálisan játszik. Mindhárom alkalommal legalább 32 pontig, 12 lepattanóig és 9 gólpasszig jutott. A kérdés az, meddig lehet tartani ezt a színvonalat, illetve egymaga képes-e megverni a Clippers-t idegenben. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Thunder áldozatai, a Philadelphia, a Phoenix és a Lakers nem éppen a liga elitalakulatai jelenleg.

Tipp: Oklahoma City Thunder +5,5 @ 2.16


Charlotte Hornets1.08  Philadelphia 76ers9.50
Az elmúlt két idényben ha a Philadelphia 76ers pályára lépett, jó eséllyel lehetett fogadni a csapat vereségére, a jobb nyereményszorzó érdekében jószerivel csak azt kellett kitalálni, hány ponttal fog veszíteni a gárda. Nincs ez másként az új szezonban sem, ugyanis a pennsylvaniai együttes három vereséggel rajtolt. Az első sikert tavaly 18, két éve pedig 17 kudarc előzte meg.

Idén ugyan meglepő lenne, ha ilyen negatív szériát produkálna a 76ers, mert azért annak ellenére jobb játékot mutat, mint az elmúlt években, hogy az idei draft 1/1-es választottját, Ben Simmons-t lábsérülés miatt még jó ideig nélkülöznie kell a csapatnak. Ezt jelzi, hogy az Oklahoma City Thundertől hat, kedden pedig az Orlando Magic csapatától mindössze két ponttal kapott ki. Igaz, az Atlanta Hawks viszont 32-vel verte. Ugyanakkor a vereségek sora szinte biztosan nem Charlotte-ban fog megszakadni.

A Kemba Walker és Michael Kidd-Gilchrist által vezérelt hazaiak két idegenbeli győzelemmel kezdtek, aztán első hazai meccsükön alulmaradtak a Boston Celtics ellen, így bizonyára javítanának saját közönségük előtt. Az azért meglepő lenne, ha a Hornets nem tudná legalább két számjegyű különbséggel felülmúlni a liga leggyengébb csapatát.

Tipp: Charlotte Hornets -12,5 @ 1.87