Újabb rangadó vár a Golden State csapatára


Golden State Warriors1.07  Oklahoma City Thunder10.00
Alighogy legyőzte a címvédő Cleveland Cavaliers együttesét, újabb rangadó vár a legutóbb döntős, jelenleg ligaelső Golden State Warriors csapatára, ugyanis szerdán az Oklahoma City Thunder lesz a vendége.

Az oaklandiek két napja rendkívül simán múlták felül a keleti főcsoport éllovasát, papíron pedig ezúttal könnyebb dolguk lesz, mert bár mostani riválisuk bármikor képes kiugró eredményre Russell Westbrook révén, de azért rosszabb mérlege van, mint Clevelandnek.

A Warriors nagy négyese jórészt azt hozza, amit vártak tőle a szakemberek: kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítménnyel vezetik a ligát, míg a Thunder legnagyobb baja, hogy nem elég konzisztens, ezt bizonyítja, hogy legutóbbi 11 meccséből csupán ötöt nyert meg.

Nyáron Kevin Durant éppen Oklahomából tette a át a székhelyét a kaliforniai gárdához, ami külön pikantériát ad a találkozónak. Nélküle minden Westbrookra hárul, s bár ő személy szerint jó eséllyel a liga legértékesebb játékosa lehet, de a csapat eredményessége valamelyest visszaesett. Westbrook a tripla duplát olyan természetességgel szerzi, ahogy más a büntetőt dobja, így elsősorban akkor lehet szoros az összecsapás, ha ő kiemelkedőt nyújt.

A két gárda ebben az idényben már találkozott egymással novemberben, akkor – szintén Oaklandben – nagyon sima, több mint 25 pontos hazai siker született.

Tipp: Golden State Warriors -12,5 @ 1.86


Washington Wizards1.63  Memphis Grizzlies2.33
A Washington Wizards a mezőny legjobban védekező gárdáját, a Memphis Grizzliest fogadja. Utóbbi erősségének köszönhetően még az olyan támadó gépezetek ellen is győzelmi eséllyel lép pályára, mint a Warriors, vagy a Houston Rockets. Nem lesz ez másként a fővárosban sem, ugyanakkor a hazaiak számítanak favoritnak.

Ennek elsődleges oka, hogy a Wizards saját közönsége előtt fantasztikusan szerepel. Legutóbb december 6-án kapott ki hazai pályán, azóta sorozatban 12 mérkőzést nyert meg otthonában.

Szintén a Washington sikere mellett szól, hogy a Memphis kissé rapszodikusan szerepel az elmúlt egy hónapban, 18 meccsen mindössze 8 győzelmet aratott.

Tipp: Washington Wizards -3,5 @ 1.92


Charlotte Hornets1.53  Portland Trail Blazers2.60
Csúfosan ért véget a Charlotte Hornets öt mérkőzésből álló idegenbeli túrája, ugyanis valamennyi találkozón alulmaradt, így most hazai pályán szeretne javítani a Portland Trail Blazers ellen.

A vendégeknek is van min javítani, mivel egy egészen katasztrofális decembert zártak, mindössze négy meccset nyertek, 11-et pedig elvesztettek. Az újévben már legalább ötvenszázalékos a mérlegük, így nem is esélytelenül lépnek pályára a Spectrum Centerben. Ennek oka, hogy C.J. McCollum kezd felnőni Damian Lillard mellé, így pedig hogy nemcsak egy játékoson múlik a csapat sikere, jobban is szerepel a gárda.

Tipp: Portland Trail Blazers +4,5 @ 1.92