Újabb meglepetésre készül a Clippers


Los Angeles Clippers 2.45 Golden State Warriors 1.57

Az All-Star hétvége után indul meg a közvetlen harc a rájátszásba jutásért, a konferencia, vagy éppen a divízió elsőségért. Ilyenkor kell formába lendülni, hogy az utószezonra már lendületben érkezzen a csapat. Erre az egyik legjobb esélye a Los Angeles Clippers-nek van, amely a torontói gála után rögtön egy nagy rangadó megnyerésével nyomatékosította, hogy számolni kell vele nyugaton. A második Spurs nagyon simán, majdnem húsz ponttal kapott ki a Staples Centerben, s most ha lehet, még keményebb ellenfél érkezik a ligaelső Golden State Warriors révén.

Chris Paul rendkívül jól játszik az elmúlt időszakban, szórja a pontokat, adja a gólpasszokat, a palánk alatt pedig DeAndre Jordan végzi a piszkos munkát a rengeteg lepattanó begyűjtésével. Persze sztárokban a túloldalon sincs hiány, elvégre a liga legjobbja, Stephen Curry mellett az idei hárompontos-dobó versenyt megnyerő Klay Thompson is bombaformát mutat, ahogy az oaklandi gárda az egész idényt tekintve.

Csakhogy ha valahol meglepetés érheti a címvédőt, az most a Los Angeles Clippers otthona. A hazaiak az újabb sikerrel már két értékmérő győzelemmel jeleznék, hogy nemcsak két csapat küzd nyugaton a nagydöntőbe kerülésért, hiszen éppen a két nagyágyút múlnák felül egymás után. A Golden State ráadásul azt a kevéske négy vereségét mind idegenben szenvedte el, emellett a Clippers kifejezetten jó mérleggel rendelkezik hazai pályán (18-8), az utolsó tízen pedig még jobbal (8-2). Azt se feledjük, hogy a Warriors nem kipihenten érkezik, ugyanis pénteken a Portland TrailBlazers vendége volt és ott bizony 11 győztes meccs után nagyon simán kikapott.

Tipp: Los Angeles Clippers @ 2.45

Minnesota Timberwolves 1.77 New York Knicks 2.07

Persze, az alsóházban is rendeznek érdekes meccseket, erre ékes példa a Knicks minneapolisi vendégjátéka. A két csapat két különböző utat választott a csalódást keltő idény szanálására: amíg a New York-iak edzőt cseréltek és Derek Fishert Kurt Rambis váltotta a kispadon, addig a Timberwolvesnál megerősítették a posztján Sam Mitchellt. Az eset pikantériája, hogy Rambis éppen Minnesotában bukott meg vezetőedzőként, ugyanis két idény után menesztették, mivel 32 győzelem mellett 132-szer kikapott a csapatával.

A Knicks egyelőre új trénerével sem tért magához, ugyanis mindkét meccsét elvesztette Rambis irányításával, így legutóbbi 12 összecsapásából mindössze egyetlen egyet nyert meg. A Timberwolves 2-16-os sorozata után viszont némi életjelet mutatott, mivel az All-Star gála előtti héten háromszor is győztesen hagyta el a parkettet, köztük a Clipperst és a Bullst is felülmúlva.

Az egyhetes pihenőt követően mindkét gárda vereséggel kezdett pénteken: a Timberwolves Memphisben, míg a Knicks hazai pályán a Brooklyn Netstől kapott ki, így a szombat éjszakai meccs tétje elsősorban az, hogy Rambis először vezetheti diadalra új csapatát – éppen korábbi együttese ellen.

Tipp: New York Knicks @ 2.07