Továbbra is veretlenül menetel a Cavaliers és a Warriors


Boston Celtics–Cleveland Cavaliers
A keleti főcsoportdöntő első felvonásán a Boston Celtics sem tudta megállítani a címvédő Cleveland Cavaliers csapatát, amely így továbbra is veretlenül menetel az ismétlés felé.

Az alapszakasz hajrájában a bostoniak meglepetésre beelőzték az ohiói gárdát, így övék volt a pályaelőny, amelyet már "ellopott" a Cleveland. Egy újabb vendégsiker pedig végérvényesen megpecsételheti a párharc sorsát, mert ha a bostoniak két vereséggel mennek idegenbe, akkor onnan valószínűleg nincs visszaút számukra.

Amire egyelőre a Celtics sem talált megoldást, az LeBron James semlegesítése. A negyedik bajnoki gyűrűjére hajtó sztár egészen elképesztő formában kosarazik a rájátszásban. A jelenkor egyik legnagyobb csillaga kilenc meccséből nyolcszor jutott legalább 32 pontig, de egyszer sem zárt 25 pont alatt. Amíg őt nem tudja limitálni egy csapat, addig nem sok esélye van az ellenfélnek, márpedig két napja Bostonban 38 pontot szórt James.

Az alapszakaszban egymással játszott négy találkozóból hármat a Cavaliers nyert. Amikor a Boston győzött, akkor James-t sikerült 28 ponton tartani, csapata pedig így nem érte el a száz pontot.

Tipp: Cleveland Cavaliers & 218,5 pont felett @ 2.85


San Antonio Spurs–Golden State Warriors
A nyugati főcsoportdöntő várva várt párharca a San Antonio Spurs sérülései miatt teljesen egyértelművé válhat, amennyiben a Golden State Warriors két hazai sikerét követően idegenben is nyerni tud.

Márpedig erre felettébb jó esély van, ugyanis a második találkozón kiderült, hogy legjobbja, Kawhi Leonard nélkül esélye sincs a texasi gárdának. A bokasérüléssel bajlódó sztár nélkül 36 pontos különbséggel maradt alul a Spurs, márpedig valószínűleg még a harmadik találkozón sem állhat Gregg Popovich vezetőedző rendelkezésére. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy az irányító Tony Parkert már korábban elvesztette a Spurs.

Leonard persze támadásban is rettenetesen hiányzik, de ha lehet a Spurs védjegyének számító védekezésben még jobban. Az év védőjének választott játékos nélkül elképzelhetetlennek tűnik a Stephen Curry és Kevin Durant vezette Warriors megállítása. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az oaklandiek még soha nem dobtak 136 pontot a Spurs ellen – egészen a párharc második összecsapásáig.

Reálisan nézve az esélyeket, a Spurs akkor győzhet, ha száz pont alatt tartaná riválisát, elvégre még Leonarddal a soraiban is csak akkor diadalmaskodott egyszer az alapszakaszban, amikor ez sikerült. Csakhogy Leonard hiányában ez igencsak valószínűtlennek tűnik. Az egyetlen, amiben bízhat a Spurs, hogy az előző kör hatodik meccsén ugyanilyen körülmények között nyert Houstonban, ugyanakkor a Warriors soraiban jóval több kiemelkedő egyéniség van, mint a Rockets keretében.

Tipp: Golden State Warriors -9,5 @ 2.67