A továbbjutásért lép pályára a Thunder


Oklahoma City Thunder1.05  Dallas Mavericks13.00
Az Oklahoma City Thunder 3-1-re vezet a Dallas Mavericks ellen, így abban a reményben lép pályára hétfő éjjel, hogy hazai pályán egy győzelemmel lezárja a párharcot. Az eddig látottak alapján erre minden esélye megvan, ugyanis a texasiak egyetlen meccs kivételével megszorítani sem tudták az esélyesebb riválist.

A Kevin Durant és Russell Westbrook vezette gárda ugyan bombameglepetésre kikapott a második, szintén hazai meccsen, de azt leszámítva játszi könnyedséggel veszi a Mavericks jelentette akadályt. Ezt bizonyítja az, hogy a másik három találkozón 38, 29, illetve 11 pontos különbséggel győzött a Thunder.

A Dallas csak akkor lehet képes újabb bravúrt végrehajtani, ha olyan kiválóan védekezik, mint az ominózus második meccsen, amikor mindössze 84 pontot engedett a Thundernek. Csakhogy a többi összecsapáson ez megközelítőleg sem sikerült, ugyanis legalább 108 pontig jutott az Oklahoma.

Tipp: Oklahoma City Thunder -14,5 @ 1.97


Charlotte Hornets1.71  Miami Heat2.16
A rájátszás egyik legizgalmasabb párharca alakulhat ki a Charlotte Hornets és a Miami Heat sorozatából. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy mindkét csapat rendkívül meggyőző hazai pályán, így sorsdöntő lesz, ha valamelyik gárda képes lesz egy meccset ellopni idegenben, amelyre a negyedik találkozón a floridaiaknak nyílik lehetősége.

Az első két összecsapást nagyon simán hozta a Heat, de a Hornets hasonló magabiztossággal nyert saját közönsége előtt a harmadik felvonáson. Mindegyik mérkőzésen több mint tíz pont volt a különbség a csapatok között. A Charlotte számára létfontosságú lesz, hogy megismételje két nappal ezelőtti teljesítményét, mivel a Heat március óta mindössze egyszer hibázott az otthonában, így a 3-1-es Miami-vezetés tulajdonképpen a párharc végét jelentheti.

A Hornets sikerére ugyanakkor jó esély van, mivel legutóbbi 16 mérkőzéséből 14-et megnyert Time Warner Cable Arenában, de kérdés, hogy vajon ilyen hatalmas győzelmi kényszer alatt is képes-e hozni a megszokott jó teljesítményt.

Tipp: Charlotte Hornets -4,5 @ 2.20


Portland TrailBlazers2.18  Los Angeles Clippers1.70
Ahogy a Heat-Hornets, úgy a TrailBlazers-Clippers párharcban is csak hazai siker született eddig. Az esélyesebb kaliforniai gárda hazai pályán mindkétszer legalább húsz ponttal múlta felül ellenfelét, de aztán a Portland szépített a harmadik találkozón a magára találó Damian Lillard remeklésének köszönhetően.

A hazaiaknak ezúttal is csak akkor lesz esélye a győzelemre és ezáltal az egyenlítésre, ha Lillard ihletett formában játszik. Az első két találkozón mindössze 17 és 21 pontig jutott, míg a harmadikon már 32 pontot szórt.

A jobb erőkből álló Clippers-nek mindenesetre nem lesz könnyű dolga, mivel a TrailBlazers hazai pályán legutóbbi 11 találkozójából 10-szer győzött. Ami viszont esélyt kínál a sikerre, az legjobbja, Chris Paul kiegyensúlyozott teljesítménye, eddig mindhárom találkozón legalább 25 pontot ért el, és hosszútávon ez mindenképpen kifizetődőbb, mint Lillard egyszemélyes show-ja.

Tipp: Los Angeles Clippers -4,5 @ 2.18