Torontóban a címvédő, a Pelicans ellen javíthat a Warriors


Toronto Raptors2.33  Cleveland Cavaliers1.69
A címvédő Cleveland Cavaliers a Toronto Raptors vendége lesz pénteken. A találkozó korántsem ígérkezik olyan könnyednek az ohiói együttes számára, mint a New York Knicks elleni rajt. Már csak azért sem, mert a kanadaiakat nyilvánvalóan fűti a visszavágás vágya, mivel az idei főcsoportdöntőben éppen a LeBron James vezette alakulat állította meg őket. A keleti fináléban ráadásul alaposan megszenvedett a Cavaliers, ugyanis az első két torontói meccsén alulmaradt, így "csak" 4-2-vel jutott tovább.

A Toronto az előző idényben elsősorban remek hazai mérlegének köszönhetően jutott messzire, ugyanis mindössze 41 alapszakasz-meccséből mindössze kilencszer kapott ki az Air Canada Centerben és akár a legjobbakat is legyőzte saját közönsége előtt. Ennek megfelelően az új idényben a Detroit sem okozott gondot hazai pályán a kanadaiaknak.

A két csapatnál nem volt nagy játékos mozgás a holtszezonban, csupán a két legnagyobb sztár hosszabbított: a Clevelandnél James három évre 100 millió dollárért, a Torontónál DeMar DeRozan 5 évre 139 millióért írt alá. Ez azt jelenti, hogy az erőviszonyok alapjaiban nem változtak, azaz a Cleveland jobb erőkből áll, de a Raptors hazai pályán bárkire veszélyes lehet, így végig kiélezett meccsre kell számítani.

Tipp: Cleveland Cavaliers -2,5 @ 1.87


New Orleans Pelicans5.40  Golden State Warriors1.17
A tavaly bajnok, az előző idényben nagydöntős Golden State Warriors váratlan vereséggel rajtolt. Nem is az volt a meglepetés, hogy vereséget szenvedett a szintén kiváló erőkből álló San Antonio Spurs gárdájától, hanem hogy rendkívül simán, 29 ponttal maradt alul hazai pályán.

Pedig a nyár legnagyobb visszhangot kiváltó igazolásával, Kevin Duranttal megerősödve az oaklandiek toronymagas favoritnak számítanak az egész ligában. De nem is az Oklahoma City Thundertől érkezett sztár okozott csalódást, ugyanis ő a maga 27 pontjával csapata legeredményesebb játékosa volt.

A Warriors-nak tehát javítania kell, s ehhez ideális ellenfél lehet az előző szezonban a rájátszásról simán lemaradt New Orleans Pelicans még idegenben is. A hazaiak ráadásul szintén vereséggel rajtoltak, méghozzá saját közönségük előtt a nem túl jó erőkből álló Denver Nuggets ellen.

Tipp: Golden State Warriors -9,5 @ 1.87


Dallas Mavericks1.77  Houston Rockets2.10
A holtszezonban olyan legendák fejezték be pályafutásukat, mint Kobe Bryant, Tim Duncan, vagy éppen Kevin Garnett. A Dallas Mavericks ikonja, a német Dirk Nowitzki viszont a 38 évesen is a folytatás mellett döntött: 2 évre 50 millió dollár nyomós érv volt, hogy Dallasban maradjon. A Golden State-től pedig Harrison Barnes érkezett négy évre 96 millióért.

A texasiak ennek ellenére vereséggel kezdték az új szezont: Indianapolisban hosszabbításban kaptak ki. Állambeli riválisuk, a Houston Rockets pedig váratlanul a Los Angeles Lakers alakulatával szemben maradt alul. Összességében az utolsó másodpercig szoros csatára lehet számítani, az ilyen összecsapásokon pedig érdemes a meglepetést megjátszani a nagyobb nyeremény reményében.

Tipp: Vendég @ 2.10