Topcsapatok csatái


Atlanta Hawks1.43  Washington Wizards2.85
Tizenkilenc meccses győzelmi sorozata szakadt meg előző meccsén a Budenholzer legénységnek, de még így is hibátlan hónapot zártak. Ezzel a januári eredménnyel, ők az NBA történetének egyetlen csapata, amely tökéletes hónapot zárt (17-0 volt a mérlegük). A vereséget meglepő módon egy feltörekvő csapattól, a New Orleans Pelicans-től szenvedték el. Sok külföldi és hazai szakértő szerint is jobb lesz a későbbiekre nézve, hogy vége szakadt ennek a sorozatnak, hiszen egy plusz teher került le ezzel a játékosok válláról, valamint kikerülnek kicsit a reflektorfényből. Most fog igazán kiderülni, hogy mire is képesek a „sólymok”.

A Wizards oldalán lefelé ívelő mérleget tapasztalhatunk, hiszen utóbbi tíz meccsükből hat alkalommal kapituláltak Wallék és csak négy alkalommal hagyták el győztesen a parkettet. Ennek ellenére továbbra is keleti top csapatnak számítanak, hiszen harmadik helyen állnak az Atlanta és a Toronto mögött, de ha így folytatják veszélybe kerülhet a harmadik hely. John Wall továbbra is hátán viszi csapatát, vezeti a ligát gólpasszokban, emellett pedig 17,4 pontot átlagol az irányítója. Érdekesség, hogy Paul Pierce előző mérkőzésen az NBA pontlistájának 15. helyére lépett elő.

Hazai pályán tíz meccse veretlen az Atlanta, tehát óriási bravúr lenne a fővárosiaktól, ha győzelemmel távoznának. Talán ez a győzelem igazán kellene ahhoz, hogy kikecmeregjenek a hullámvölgyből.

Tipp: Washington Wizards +5,5 @ 1.91


Houston Rockets1.69  Chicago Bulls2.20
Rossz hírt kaptak a houstoni vezetők, ugyanis még egy jó darabig nem számíthatnak sztár magasemberükre, Dwight Howardra. Mindenki megrémülhetett a hír hallatán, de ha a mérleget nézzük, a center nélkül, valamint a centerrel a csapatban pont ugyan olyan arányban nyerik a meccseket. Jó hír viszont, hogy Terrence Jones visszatért sérüléséből, így a Jones-Smith-Motiejunas hármas meg tudja oldani a négyes-ötös posztot. Harden egyelőre az egyik, ha nem a legesélyesebb az MVP címre, igazi vezére az együttesnek és vezeti a ligát a pontátlag kategóriában, valamint harmadik helyen áll a hatékonysági mutatót nézve.

Mondhatni kicsit skizofrénnek tűnik idén a Bulls. Képesek voltak januárban idegenben legyőzni a Golden State-t, a San Antoniót és a Dallast, de kikaptak a Lakers és a Miami otthonában. Nagyon ingadozó a teljesítményük, nagyon sok játékosuk volt már sérült a szezonban, talán ennek tudható be ez a hullámzás. Ezzel kapcsolatban a csapat legnagyobb sztárja, Derrick Rose nyilatkozott is, mégpedig szerinte nem teszik ki szívüket-lelküket a pályára, nem képesek olykor küzdeni egymásért, ezért sem tudnak dominánsak lenni. Keretük alapján félelmetes a Chicago, de nem sikerült még összecsiszolódniuk, de ez csak idő kérdése. Nem könnyíti azonban helyzetüket, hogy bizonyos források szerint nem túl jó a viszony az edző és a vezetőség között.

Belső posztokon ízekre kell szednie a „bikáknak” a Houstont, hiszen jobb állománnyal rendelkeznek Gasolék. Ha sikerül a palánkok alatt dominálniuk, nem sok esélye lehet a Hardenéknek.

Tipp: Chicago Bulls -2,5 @ 2.50

Eredő odds: 4.78