Terítéken a Kelet-Nyugat összecsapások


Washington Wizards1.07  Minnesota Timberwolves10.00
Kelet második számú csapata, a Washington meggyőző formában játszik december hónapban: nyolc meccsükből hetet megnyertek, de csalóka lehet, hogy ezek közül igazán acélos csapatnak csak a Clippers mondható. John Wall az előző hét legjobb játékosa volt a keleti konferenciában: 18, 2 pontot, valamint 11,8 assistot átlagolt. Mellette még Bradley Beal és Marcin Gortat hoz igazán jó teljesítményt: Beal 15,6 pontot átlagol, a „lengyel kalapács” pedig 8,4 lepattanót szed meccsenként.

A „varázslókkal” ellentétben a Timberolves a decemberi nyolc meccséből eddig hetet elveszített, egyetlen meccsük amit megnyertek egy óriási meglepetés győzelem volt a Portland ellen. Jó hír azonban, hogy két fiatal tehetség vette hátára a csapatot, Sahabazz Muhammad és az idei 1/1-es Andrew Wiggins. Mindketten bőven 15 pont felett átlagolnak az utóbbi négy meccsen, egyre kiegyensúlyozottabbnak tűnnek, ezzel kis reményt adva a jövőre nézve a gárda szurkolóinak.

Lendületes, látványos mérkőzésre van kilátás, de nem valószínű, hogy a fiatal erőkből álló minnesotai alakulat meg tudja nehezíteni a Washingtoniak dolgát, hiszen vajmi kevés ellenszere lehet a Wall-Beal páros ellen Flip Saunders legénységének.

Tipp: Pontok száma 201,5 felett @ 1.91


New York Knicks3.45  Dallas Mavericks1.32
A franchise történetének eddigi messze legrosszabb rajtját produkálja eddig a New York Knicks, öt győzelem mellett 21 vereséget könyvelhettek el eddig. Nem úgy tűnik, hogy jó döntés volt behozni a háromszög támadórendszert a „Nagy Almába”, hiszen borzasztóan teljesítenek eddig. Olyannyira rosszul, hogy a Chicago Bulls volt játékosa, Dennis Rodman, aki szintén ebben a szisztémában játszott, azt nyilatkozta, hogy ő cirka 15 perc alatt sajátította el a rendszert, tehát nem érti, miért fogják erre a gyenge szereplésüket a Knicks játékosai. Carmelo Anthony ráadásul térdbántalmakkal küzd, folyamatosan fáj a térde, valószínűleg ő sem tud olyan extrákat hozni a következőkben, amik kimozdítanák a gödörből a csapatot.

Ezzel szemben nyugodt a légkör a Mavericksnél, 17-8-as mérleggel nyugat hetedik helyét foglalják el, amivel eddig elégedett lehet a Carlisle legénység. Ebben a hónapban 4-3-mas mérleggel állnak, vereségeik közül a Phoenix elleni mondható kisebb meglepetésnek. Monta Ellis továbbra is hátán viszi a Mavs-t: házon belül ő a legjobb pontdobó, ő adta a legtöbb gólpasszt, valamint a legtöbb szerzett labda is az ő nevéhez köthető. Harmadik számú pontszerzőjük, Chandler Parsons hátsérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses a ma hajnali mérkőzésen.

A brutális Dallas-i támadógépezetre valahogyan megoldást kell találjon Derek Fisher vezetőedző, különben óriási verésbe szaladhat bele saját közönsége előtt a New York.

Tipp: Dallas Mavericks -6,5 @ 1.84

Eredő odds: 3.51