Sztárparádé Clevelandben


Cleveland Cavaliers1.42  New Orleans Pelicans2.90
A csalódást keltő kezdés után már mutatott valami életjelet a Cavs, bár még nem tűnik olajozottnak a gépezet. Lebron a Denver elleni meccsen már az előző szezonokban látott arcát mutatta, igazi vezér volt a pályán, valamint a kispadról is irányította társait. Ez a mentalitás lehet a Cleveland sikerességének kulcsa, hiszen fiatal a gárda, szükségük van egy igazi vezérre, ennek a vezérnek pedig egyértelműen Jamesnek kell lennie. Előző meccsükön hét játékos jutott legalább 10 pont fölé, ami a kiegyensúlyozottságot mutatja a csapaton belül, egyre jobban kezdenek bízni egymásban. Két sérülés sújtotta őket: Dellevadova esett ki november végéig térd problémák miatt, valamint Dion Waiters hátával vannak gondok, ő a New Orleans ellen kérdéses, hogy pályára léphet-e.

New Orleans-i oldalon ennél jobb rajtban nem is reménykedhettek volna. 3-2-es mérleggel állnak, mindkét vereségüket tavalyi playoff csapatoktól szenvedték el, hozták a kötelező győzelmeket, valamint legutóbbi összecsapásukon a San Antonio otthonában diadalmaskodtak Anthony Davisék. Ha már Davis; elképesztő formában van Pelicans magasembere: 24,4 pontot, 12,8 lepattanót és brutális, 4,4 blokkot átlagol. Mellette a csapat sikerességének kulcsa Tyreke Evans aki újra használható formába hozta magát a nyáron, Holiday, Asik és Anderson pedig a tőlük elvárt hasznos játékot hozzák.

Látványos, pontgazdag mérkőzésnek ígérkezik az összecsapás, a két fő MVP esélyes néz farkasszemet egymással, irányító poszton pedig nagy párharc várható Irving és Holiday között.

Tipp: Pontok száma 201,5 felett @ 1.87


New York Knicks2.00  Atlanta Hawks1.82
Nagyon keresi magát a Knicks ebben a szezonban, nem mozognak még komfortosan a játékosok az új szisztémában, nem véletlenül kértek időt a szurkolóktól, már a szezon kezdete előtt. 2-5-ös mérlegük majdnem a leggyengébb keleten, jelenleg négy meccses vereség sorozatban vannak. Tovább nehezíti helyzetüket, hogy a csapat három fontos pillére sérült: Bargnani és Calderon hosszabb időre kiestek, Prigioni pedig még kérdéses az Atlanta ellen, ő kisebb sérüléssel bajlódik. Egyelőre Carmelo Anthony sem tudja kihúzni a gödörből csapatát, statisztikáin látszik, hogy ő is tanulja még a háromszög támadást, ha ő elkapja a fonalat, elindulhat a Knicks felfelé a tabellán.

Atlantában derűsebb a helyzet, bár náluk semmi lényegi változás nem történt a nyáron. 2-3-as mérleggel állnak, mindhárom vereségük 10 pont alatti, kettő ezek közül egy kosáron múlott. A kezdőcsapatukból mindenki tíz pont felett átlagol, a csapat irányítója, Jeff Teague a legjobb közülük 18,6 ponttal. Al Horford és Paul Millsap kiváló párost alkotnak a palánk alatt, ennek köszönhetően Kyle Korvernek több helyzete van a hárompontos vonalon túlról. Egyébiránt Korver embertelen százalékkal értékesíti a távoli dobásokat (61,3%). Teague cseréje, Dennis Schröder az idei kellemes meglepetés, ha ő tartani tudja a formáját, fontos tagja lehet a Hawks-nak.

Pár nappal ezelőtt hazai környezetben az Atlanta diadalmaskodott, itt az idő, hogy a Madison Square Garden-ben javítson a Knicks, de az összeszokottság még mindig a Hawks mellett szól.

Tipp: Atlanta Hawks -1,5 @1.91 

Eredő odds: 3.57