Szerda este zárul az alapszakasz


Boston Celtics1.08  Milwaukee Bucks10.00
Néhány hete senki nem gondolta volna, de a Boston Celtics úgy lép pályára az alapszakasz szerdai zárásakor, hogy ha nyer a vendég Milwaukee Bucks ellen, akkor első helyen végez a keleti főcsoportban.

Noha nem a legkönnyebb ellenfél a március óta remeklő Bucks, de mivel a rivális számára különösebb tétje nincs az összecsapásnak, így szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy a bostoniak ne éljenek a címvédő Cleveland Cavaliers bukdácsolásával felkínált lehetőséggel.

A hazaiak legjobbja, Isaiah Thomas amúgy is megállíthatatlan formába lendült az idény végére, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt 11 meccsén egy kivételtől eltekintve rendre legalább 25 ponttal terhelte meg az ellenfelek kosarát, ráadásul hatszor legalább 30 pontig jutott.

A vendégek egy elképesztő "tavaszi hadjárattal" küzdötték fel magukat a keleti konferencia hatodik helyére: márciusban 14-4-es mérleget produkáltak. Amióta biztossá vált a rájátszás, kissé kiengedett a görög Jannisz Antetokunmpo vezette gárda, az áprilist három vereséggel kezdte, igaz, azóta újabb két győzelemmel kezdett hangolódni az utószezonra. A végső helyezése ugyan nem fix a Bucks számára, de az eldőlt, hogy mindenképpen ellenfele élvezi majd a hazai pálya előnyét az első körben, azaz különösebb tétje nincs számára az idényzárásnak, ennek megfelelően vélhetően pihentetni fogja legjobbjait Jason Kidd vezetőedző.

Az egymás elleni mérleg 1-1-re áll idén, mindkét gárda idegenben tudott győzni.

Tipp: Boston Celtics -12,5 @ 1.85


Orlando Magic1.77  Detroit Pistons2.10
Csalódott csapatok csatája: tekintve, hogy egyik együttes sem jutott rájátszásba, így lehetne jellemezni az Orlando Magic-Detroit Pistons szezonbúcsúztató találkozót.

Ilyen tét nélküli összecsapáson nem lehet egyértelmű favoritot kikiáltani, de az tény, hogy a hazai gárda kissé megzuhant az idény végére. A floridaiak legutóbbi nyolc mérkőzésükből egyetlen egyet nyertek meg, azt is a sereghajtó Brooklyn Nets ellen. Persze ettől még nyilvánvalóan szeretnének sikerrel elköszönni szurkolóiktól.

A Detroitot látszólag kevésbé viselte meg, hogy lemaradt a rájátszásról, elmúlt hat meccsén, melyen 3-3-as mutatót ért el, ugyanolyan rapszodikus volt, mint az egész szezonban.

A mostani idényben negyedszer ad randevút egymásnak a két alakulat, eddig két Orlando- és egy Detroit-siker született.

Tipp: Detroit Pistons @ 2.10