A Spurs még mindig küzd az alapszakasz megnyeréséért


Minnesota Timberwolves2.60  San Antonio Spurs1.52
A San Antonio Spurs csapatának váratlanul lehetősége nyílt, hogy megnyerje az alapszakaszt, egy ponton utol is érte a Golden State Warriors együttesét, csakhogy aztán náluk is kisebb hullámvölgy következett, így ismét kétmeccses hátrányban vannak.

A texasi együttes visszaesése nagyrészt annak tudható be, hogy egyik legjobbja, LaMarcus Aldridge néhány meccset kihagyott sérülés miatt, majd március 15-én kissé rozsdásan tért vissza. A Spurs egy kilencmeccses győzelmi széria után így legutóbbi hat találkozójából hármat elvesztett, ennek ellenére a Minnesota Timberwolves vendégeként esélyesként lép pályára.

A hazaiak egy nagy hajrával akár még a rájátszásba is bejuthatnának, csakhogy ennek semmi jele nincsen jelenleg, az elmúlt öt összecsapásán négyszer alulmaradt a gárda. Az egyetlen reménysugarat az jelenti a keddi mérkőzést tekintve, hogy saját közönségük előtt február 14-e óta nem kaptak ki.

Az idényben eddig háromszor találkoztak a felek, s mindannyiszor a Spurs győzött, igaz, a legutóbbi, március 4-én játszott meccsen csak hosszabbításban.

Tipp: San Antonio Spurs -4,5 @ 1.88


New Orleans Pelicans1.72  Memphis Grizzlies2.17
A New Orleans Pelicans hiába szerezte meg DeMarcus Cousins-t, nem tudott olyan javulást elérni, hogy rájátszásba jusson. Persze még nem reménytelen a helyzete, de a négymeccses hátránya tetemesnek tűnik így a hajrához érve.

A Memphis Grizzlies az idény jelentős részében a legjobban védekező együttes volt, de a tavaszt öt vereséggel kezdte a csapat, ráadásul szokatlan módon valamennyi találkozón 100 pontnál többet engedett. A louisianai riválishoz azonban már négymeccses sikerszériával a háta mögött érkezik. Ehhez az kellett, hogy a Memphis visszatért a bevált recepthez, nem engedi kibontakozni ellenfeleit, melyek közül egyik sem érte el a 100 pontot ebben a diadalmenetben, még a San Antonio Spurs sem.

A két csapat az idényben most találkozik negyedszer, jelenleg 2-1-re a Pelicans vezet, de az eddigi három mérkőzésből kettő is hosszabbításban dőlt el, illetve egyszer sem volt hatpontosnál nagyobb különbség a gárdák között.

Tipp: Vendég @ 2.17


Los Angeles Lakers4.40  Los Angeles Clippers1.23
A Los Angelesi-i rangadó rendre pikáns összecsapás, még akkor is ha az elmúlt években egyértelmű a Clippers dominanciája. A papírforma szerint nem lesz ez másként a keddi meccsen sem, ugyanis a Lakers az egyetlen gárda nyugaton, amely már matematikailag sem juthat rájátszásba.

A Lakers teljesen összecsuklott az idény végére, legutóbbi 14 meccséből, mindössze egyetlen egyet nyert meg. Ezzel szemben a kissé rapszodikus városi riválisa megingásai ellenére is ötödik helyen áll a konferenciában, így azért küzd, hogy legalább az utószezon első körében meglegyen számára a hazai pálya előnye.

Ami kissé meglepő, hogy idénybeli két összecsapásukból egyet meg tudott nyerni a Lakers, igaz még decemberben.

Tipp: Los Angeles Clippers -8,5 @ 1.91