A Spurs állhatja a Jazz rájátszásba vezető útját


Utah Jazz2.28  San Antonio Spurs1.65
A Utah Jazz élet-halál harcot vív a rájátszásba kerülésért, s ebben a küzdelemben egyetlen vereséggel máris a legjobb nyolcon kívül találhatja magát a nyugati főcsoportban, ráadásul kedd éjjel a második San Antonio Spurs látogat Salt Lake Citybe. A Utah egy kudarccal ismét a Houston Rockets mögé kerülne, azaz mindenképpen meglepetést kell okoznia, hogy megtartsa pozícióját.

A hazaiak nagy hajrába kezdtek, legutóbbi 13 találkozójukból tízet megnyertek és ebben a periódusban saját közönségük előtt mindössze a ligaelső Golden State Warriors csapatától szenvedtek vereséget. Ugyanakkor még így is a Sprus lesz a meccs esélyese, elvégre a texasiak az elmúlt két hónapban mindössze négyszer kaptak ki 25 győzelem mellett.

Leginkább abba kapaszkodhat a Jazz, hogy a Spurs második helye be van betonozva, azaz a vendégek számára nem igazán fontos a mérkőzés.

Tipp: Utah Jazz +3,5 @ 1.87


Philadelphia 76ers1.67  New Orleans Pelicans2.23
Két kiesett csapat mérkőzésén sokszor bármilyen eredmény születhet, alapvetően ilyen lehetne a New Orleans Pelicans philadelphiai vendégjátéka is. Csakhogy a ligautolsó hazaiak ismét rettenetes kudarcszériában vannak: az elmúlt 12 meccsüket mind elvesztették.

Az egész idényben mindössze kilenc győzelmet számláló pennsylvaniai alakulat ráadásul ebben a periódusban legtöbbször még szoros meccset sem tudott játszani, nyolcszor is több mint tízpontos vereséget szenvedett, így valószínűleg már leginkább az idény végét várja a gárda.

Ezzel szemben a Pelicans noha már lemondhatott a rájátszásról, mégsem esett össze, amit többek között az bizonyít, hogy legutóbbi négy találkozójából háromszor győztesen vonulhatott le a pályáról, ezt figyelembe véve pedig komoly meglepetés lenne, ha Philadelphiában maradna alul.

Tipp: New Orleans Pelicans -4,5 @ 3.05


Toronto Raptors1.46  Charlotte Hornets2.80
A szezon végén sokszor érdemes olyan meccsen meglepetésre számítani, amelyen az esélyesebb csapat számára semmiféle téttel nem bír, míg a másik komoly lehetőség kapujában áll egy győzelemmel. Nem lesz ez másként a Charlotte Hornets torontói vendégjátéka alkalmával sem.

A kanadai gárda keleti második helye betonbiztos, míg a vendégek a rendkívül szoros középmezőny hatodik pozícióját foglalják el, s egyetlen sikerrel akár a harmadik helyig ugorhatnak fel, amely a rájátszás első körében hazai pálya előnyét jelentené.

Ez a meglepetés azért sem lenne túlzottan váratlan, mert Hornets kifejezetten jó formát mutat, március óta 14-4-es mutatót produkált, míg a Toronto – miután lassan elérhetetlenné vált a Cleveland Cavaliers megelőzése – kissé kiengedett a hajrára, legutóbbi hét összecsapásából csak hármon diadalmaskodott.

Tipp: Vendég @ 2.80