Sorozatban három? Kizárt!


Philadelphia 76ers2.55  Memphis Grizzlies1.54
Két napja sikerült megjövendölni azt, hogy a Philadelphia 76ers másfél év után képes lesz egymás után két meccset nyerni. Most jöhetne a harmadik, ha nem éppen a kiváló formát és parádés védekezést bemutató Memphis Grizzlies lenne az ellenfél.

A pennsylvaniai alakulat legutóbb közel három éve, 2014 januárjában építet hármas győzelmi szériát, de erre most vajmi kevés esélye van tekintve, hogy vendége sorozatban öt sikernél jár, de ami ennél is meggyőzőbb, hogy a Grizzlies szó szerint "megöli" ellenfelei támadó játékát. A memphisi csapat legutóbbi három mérkőzésén elképesztő módon védte kosarát: Dallasban mindössze 64 pontot kapott, de a Minnesota Timberwolves is csak 71 pontig jutott, két napja pedig Charlotte-ban 90-et engedett.

Ez a meccs így akár duplafogadásra is jó esélyt kínál, azaz biztos memphisi diadal várható egy kevés pontos találkozón.

Tipp: Memphis Grizzlies -4,5 1.92 illetve 195,5 pont alatt 1.92


Houston Rockets1.63  Toronto Raptors2.33
Győztes taktikán ne változtass: ahogy hétfőn a 76ers és a Grizzlies találkozóját sikerült eltalálni, úgy a Houston Rocketsét is. A texasiak ezúttal a Toronto Raptors gárdáját fogadják, s ez azért rágósabb falatnak ígérkezik.

A houstoniakat rendületlenül repíti előre James Harden, aki eddig 14 meccsből 13-szor szerzett legalább 24 pontot és 11-szer adott legalább 10 gólpasszt, azaz továbbra sincs ellenszere a riválisoknak. És valószínűleg nem éppen a kanadaiaknak lesz, ugyanis legutóbbi nyolc meccsükön mindig legalább 100 pontot engedtek, de ötször 110-et és háromszor 120-at.

Ráadásul a Toronto elmúlt öt találkozójából négyet elvesztett, ugyanis ezt a pontzuhatagot nem képes ellensúlyozni. Amíg az idény rajtjánál DeMar DeRozan emberfeletti teljesítménnyel bőven 30-as átlag felett termelte a pontokat, addig a gyatrább védekezés ellenére jöttek a győzelmek, csakhogy ezt nem lehet tartani a végtelenségig. Amint nem jöttek a 30 pontos meccsek tőle, máris megszaporodtak a kudarcok az elmúlt időszakban.

Tipp: Houston Rockets -3,5 1.91


Detroit Pistons1.56  Miami Heat2.48
Csak hogy a hétfői sikeres tippsornál maradjunk: a Detroit Pistons lezárhatja négymeccses kudarcszériáját, ugyanis a Miami Heat kellemes ellenfélnek ígérkezik. Motorváros csapata a Houstontól, míg Florida együttese a Philadelphiától kapott ki két napja.

Noha a Pistons legutóbbi két hazai meccsét elvesztette, ennek ellenére jól szokott szerepelni saját közönsége előtt, ugyanis előzőleg ötször nyert. A Miami legutóbbi kilenc összecsapásából mindössze kétszer aratott diadalt, ráadásul a támadó játéka továbbra is sok kívánnivalót hagy maga után, a csapat mindössze háromszor jutott 100 pont fölé, igaz, akkor mindig nyert.

Tipp:
Detroit Pistons -4,5 1.95