Sima mérkőzések napja a tengerentúlon


Phoenix Suns1.14  Orlando Magic6.10
Felemás a helyzet a Suns oldalán. A 10-7-es mérleg ellenére a csapat háza tájáról olyan információk látnak napvilágot, hogy nem barátkoztak még meg azzal, hogy három ilyen szintű irányító van a csapatnál. Tavaly Dragic élete szezonját futotta, Bledsoe sérült volt, Thomas érkezésével és Bledsoe felépülésével azonban a szlovén klasszis szorult ki a reflektorfényből. Mindezek ellenére jól működik az a lendületes játék, amit láthattunk tőlük tavaly: utolsó hét meccsükből ötöt megnyertek, ez nagyban betudható a pontok egységes eloszlásának a csapaton belül.

Orlandóba visszatért a csapat egyik nagy jövő előtt álló játékosa, Victor Oladipo, ám Vaughn edző nem a posztján játszatja őt, inkább irányítóban próbálja használni. Vucevic és Harris továbbra is viszik a csapatot, de hozzájuk kellene még stabilan egy Payton-Oladipo páros az egyes-kettes posztra, megalapozva ezzel egy stabil magot a Magic-nél. Dipo hiányában a denveri sötét teljesítményét maga mögött hagyva Evan Fournier extázisban játszott, ezzel stabil perceket kiharcolva magának a rotációban.

Alacsony poszton nagy párharcok vannak kilátásban, de összességében a Phoenix sokkal nagyobb és minőségibb rotációval dolgozik, így ők az egyértelmű esélyesek.

Tipp: Orlando Magic +10,5 @ 1.91


Portland Trail Blazers1.07  Minnesota Timberolves10.00
Előző mérkőzésükön otthon kaptak ki simán Lillardék a Grizzliestől, pedig nagy erőfelmérő volt ez számukra. A vereség előtt kilenc meccset nyertek zsinórban, bár nem sok nyugati vagy keleti élcsapat ellen léptek pályára. Ha tényleges nyugati trónkövetelők akarnak lenni, muszáj lesz nyerniük a top csapatok ellen, hiszen a Golden State, a Clippers és a Memphis eddig kifogott rajtuk.

Kevin Martin és Ricky Rubio sérülésével előtérbe került két újonca a Timberwolvesnak: Wiggins és LaVine. Wiggins egyre jobb formába kezd lendülni, utóbbi négy meccsén mind 30 perc felett játszott, pontátlaga is bőven 10 pont felett van már, kezdi bontogatni szárnyait. LaVine előző meccsen karriercsúcsot jelentő 28 pontot dobott a Lakers ellen, az irányító is egyre magabiztosabb lesz a sok játéklehetőség miatt.

Kötelező győzelem kell, hogy legyen ez a Portlandnek, ha az élbolyban akarnak maradni, de nem vehetik félvállról a Minnesotai együttest, ugyanis nagyon kiszámíthatatlanok a fiatalságuk miatt.

Tipp: Portland -13,5 @ 1.98


Los Angeles Lakers3.05  Toronto Raptors1.39
Továbbra is egy Hollywoodi horrorfilmhez hasonlít a Lakers idei szezonja, nyugat totál utolsó helyén állnak 3-13-mas mérleggel. Kobe elkeseredett próbálkozásokat tesz annak érdekében, hogy nyerjenek, de inkább árt ezzel, mint használ. Borzasztóan sokat dob rá, semmibe veszi csapattársait, így valószínűleg nem tudnak előrébb lépni az idei szezonban a nagy múlttal rendelkező Los Angelesi alakulatnál.

Amennyire borzasztó a Lakers, annyira szárnyal a Raptors. Továbbra is vezetik keletet, bár utolsó meccsükön otthon szenvedtek vereséget a Maverickstől, ráadásul határozatlan időre elveszítették Demar DeRozant, a csapat egyik igazi sztárját. Nagy kérdés ezután, hogy ki fog előrelépni a kiegészítő emberek közül, hogy pótolja DeRozant, nagy feladat lesz ez Dwayne Casey vezetőedző számára is. Lou Williams újra parádés formát mutat: utóbbi öt meccsén mind 15 pont felett dobott, közte egy 36 pontos karriercsúccsal a Cleveland otthonában.

DeRozan kiesésével némi esély nyílt a Lakers előtt, ha kicsit csapatként próbálnak működni, főleg a védő oldalon, de Lowry megállítására vajmi kevés sansza lesz a Lin-Price duónak. 

Tipp: Pontok száma 211,5 felett @ 1.91

Eredő odds: 7.22