Showtime a Nagy Almában


East2.15  West1.72
Idén is, mint minden évben megrendezésre kerül az All-Star mérkőzés, a két konferencia legjobbjaiból összeállított csapatok mérkőzése, méghozzá a kosárlabdázás Mekkájában, a New York-i Madison Square Gardenben. A kezdő ötösöket a közönség szavazta meg, míg a cserékről az edzők döntöttek.

Nyugatról a nézők mezőnyposztra Stephen Curry-t és Kobe Bryant-et, a többi három posztra pedig Blake Griffin-t, Marc Gasol-t és Anthony Davis-t juttatták be a szavazók. Keleti oldalon pedig Kyle Lowry, John Wall került be egyes és kettes pozícióban, míg magas pozícióba a regnáló MVP LeBron James, az élete egyik legjobb szezonját futó Pau Gasol, valamint a nem túl jó szezont futó, „hazai” kedvenc, Carmelo Anthony került be.

A kezdő ötösök kihirdetése után az edzők kezében volt a döntés, kik ülhetnek le a keretek kispadjára. Nyugaton Lamarcus Aldridge, Kevin Durant, James Harden, Russel Westbrook, Klay Thompson, Chris Paul és kisebb meglepetésre Tim Duncan került be. Velük szemben a keleti csapatot Chris Bosh, Dwyane Wade, Jimmy Butler, Kyrie Irving valamint az Atlanta Hawks csapatának három meghatározó játékosa, Al Horford, Paul Millsap és Jeff Teague teszi teljessé. A két csapat edzőit a konferenciát vezető együttesek adják: nyugaton a Golden State Warriors, keleten az Atlanta Hawks edzői stábja fog vezényelni.

Sajnos túl szép lett volna, ha az imént említett játékosok mindegyike pályára tud lépni. Nyugat kezdőjéből rögtön három ember nem tudja vállalni a játékot: Anthony Davis és Kobe Bryant vállsérülés, Blake Griffin pedig könyökműtét miatt nem léphet pályára. Őket a keretben a mondhatni pályafutása miatt beválasztott Dirk Nowitzki, az egyre dominánsabb centerré váló DeMarcus Cousins, valamint a „hisztis” Damian Lillard került be. A „hisztis” jelzőt Lillard az edzők választása utáni nyilatkozataival érdemelte ki, mindenhol azt hangoztatta, hogy őt mennyire megsértették ezzel, pedig borzasztó dobóformát mutat az elmúlt időben.

Keleten kicsit jobb a helyzet, ugyanis csak a Miami Heat kiválósága, Dwyane Wade mondta vissza a szereplést, combizom sérülésre hivatkozva. Helyette a beugró Kyle Korver lett, a liga legpontosabban dobó játékosa, ezzel az Atlanta Hawks négy játékost delegál az idei, 64. alkalommal megrendezésre kerülő All-Star főmeccsre. Jimmy Butler játéka egyelőre kérdéses, a Skills Challange-n való részvételt visszamondta, de edzője, Tom Thibodeau szerint a főmérkőzésen láthatjuk a Chicago Bulls kiválóságát.

Szemkápráztató megoldásokra, hatalmas zsákolásokra, gyönyörű passzokra, lendületes játékra és sok pontra lehet számítani ezen a gálamérkőzésen, nagy valószínűséggel nem fogják szaggatni magukat védekezésben egyik konferencia játékosai sem. A nyugati csapat a sérültek miatt gyengébbnek tűnik, de így sem mondható egyértelmű esélyesnek a keleti konferencia „válogatottja”. 

Tipp: Pontok száma 295.5 felett @ 1.91