Revánsra készül a Cavs és a Clippers


Cleveland Cavaliers1.18  Milwaukee Bucks5.10
Kritikus szavakkal illette csapatát LeBron James. A Bucks ellen elszenvedett vereség utáni nyilatkozatában elmondta, szerinte nem elég „éhesek” csapattársai, ellentétben a regnáló bajnok Golden State-i alakulattal, akik jobban vágynak a sikerre, mint tavaly. Továbbá úgy érzi, nem teszik teljes mértékben oda magukat, ami pedig elengedhetetlen a végső sikerhez, igaz, még csak tizenegy meccsen vagyunk túl. Ennek ellenére 8-3-mas mérleggel holtversenyben vezetik keletet, pedig Irving és Shumpert még nem áll David Blatt vezetőedző rendelkezésére, elmondhatjuk tehát, hogy nem áll rosszul a Cavs szénája.

Döcögősen indult a szezon Jason Kidd mester csapatának, három vereséggel rajtoltak. Ezután sorozatban négy győzelem következett, úgy tűnt, hogy életre kel a csapat, bár csalóka, hogy ezek a győzelmek a Philly, a New York és kettő a Brooklyn ellen történt. Jelenleg 5-6-os mérleggel állnak, csak két csapat van mögöttük a keleti tabellán, de mindössze egy mérkőzéssel előzi meg őket a hatodik helyen álló Washington. Visszatért sérüléséből a tavalyi második választott, nagy tehetségnek kikiáltott Jabari Parker, de előző mérkőzésen lábfej sérülést szenvedett.

Hazai pályán, a „király” nyilatkozata után szinte elképzelhetetlen, hogy ne 110%-al lépjenek pályára a Cavaliers játékosai. Nem sok esélye lehet a Bucksnak, ha nem tudnak 1-2 extra teljesítményt felmutatni.

Tipp: Milwaukee Bucks +7,5 @ 2.28


Los Angeles Clippers3.25  Golden State Warriors1.35
Jelenleg az NBA egyetlen igazi rivalizálása ez a párharc. Baljós előjelek mutatkoznak azonban a Clippers háza táján, hiszen a kezdő hátvédsoruk, Chris Paul és JJ Redick sérült, kérdéses játékuk a Warriors ellen. 6-4-es mérlegük eddig nem túl meggyőző, főleg, hogy elképesztően mély cseresorral rendelkeznek. Blake Griffin előkelő helyen van az MVP esélyesek rangsorában: 26,3 pontot, 9 lepattanót és 4.3 gólpasszt átlagol mérkőzésenként. Griffin társa, DeAndre Jordan 10 pontot, 13 lepattanót és 3 blokkolt dobást tesz a közösbe, megadva ezzel a védekezésük alapját. Az említett sérültek nagyon hiányozhatnak a mai találkozón, hiszen ketten együtt 30 pontot átlagolnak.

12-0! Ez a Golden State Warriors eddigi mérlege. Elképesztően magabiztos, tetszetős, gyönyörű kosárlabdát bemutatva dominálnak Curry-ék, teszik ezt úgy, hogy Steve Kerr vezetőedző nincs ott a kispadon hátproblémái miatt. A Brooklyn Nets elleni hazai meccsen már rezgett a léc, Iguodala a rendes játékidő vége előtt egyenlített egy hatalmas triplával, aztán a hosszabbítás már a Golden State-é volt. Hihetetlen látni a „harcosokon”, hogy mennyire a csapat sikereit helyezik előtérbe, ennek köszönhetően pedig elképesztő, ritkán látható összhang van a csapaton belül, öröm nézni azt, ahogy 1-1 kosár után ünnepelnek a kispadon. Nem lehet elmenni szó nélkül Stephen Curry mellett, aki édesapját, Dell Curry-t előzte meg mindössze 27 évesen az értékesített hárompontosok listáján.

Hatalmas csatára van kilátás, óriási ütközetek, párharcok, kemény szabálytalanságok és végig parázs hangulat várható a Clippers és a Warriors összecsapásán. Ha Paul és Redick sem áll rendelkezésre, nagyon nehéz dolga lesz Doc Riverséknek.

Tipp: Golden State Warriors -6,5 @ 1.91

Eredő odds: 4.35