Rangadók keleten és nyugaton, plusz visszatér Paul George!


Oklahoma City Thunder1.80  Houston Rockets2.02
Egy film címével lehetne jellemezni az elkövetkező hat meccset Oklahomában: „Menekülés a győzelembe”. Nincs ugyanis már hibázási lehetősége a csapatnak, hiszen egy meccsel vannak csak az üldöző „pelikánok” előtt. Szerencséjükre, valamivel gyengébb a hátralévő sorsolásuk, mint Anthony Daviséknek, de korántsem lesz ez olyan egyszerű. Mai ellenfelük, a Houston Rockets ellen ugyanis mindkét idei meccsüket elbukták, ez pedig Durant és Ibaka hiányában nem túl jó előjel, főleg, hogy a másik oldalon most kezdenek felépülni a maródiak. Westbrooknak kötelező az őrület határán pörögnie továbbra is, mert ő az, aki üzemi hőfokra tudja juttatni társait és a szurkolókat egyaránt.

A Rockets meglehetősen komoly alapszakaszt produkál, jelen állás szerint második helyen találhatók nyugaton. Az MVP cím várományosa, James Harden vezette „rakéták” újra a csapatban tudhatják All-Star centerüket, Dwight Howardot, igaz, egyelőre még perclimittel játszik a magasember. Számukra is igen fontosak az elkövetkezendő mérkőzések, mivel 1-2 vereség esetén akár a hatodik helyig is lecsúszhatnak, ami azt eredményezné, hogy nem lesz mellettük a hazai pálya előnye. Patrick Beverley egész szezonra kiesett csukló sérülése miatt, de úgy néz ki, hogy az ő hiánya nem okoz akkora veszteséget.

Tipp: Houston Rockets +1,5 @ 1.93


Cleveland Cavaliers1.21  Chicago Bulls4.60
A Cleveland számára az alapszakasz hátralévő része nem sok jelentőséggel bír. Biztosan kelet második helyén végeznek LeBronék, arra kell már csak odafigyelniük, hogy megfelelő formába hozzák magukat a Playoff előtt, valamint, hogy amennyire tudják, pihentessék játékosaikat. Sok pletyka látott ismét napvilágot, miszerint nem az edző, David Blatt hívja a játékokat, hanem Lebron, de nem sok jelentőséget kell tulajdonítani az ilyesfajta híreknek. Masszív állománynak tűnik a jelenlegi Cavs, de nagy kérdés, hogy a rájátszásban még újonc sztárjátékosaik, hogyan tudnak teljesíteni, amikor igazán nagy a tét.

Chicagóban még sok a tennivaló, hiszen a sérülések tizedelte együttesnek a Torontóval ádáz küzdelmet kell vívnia a harmadik helyért, valamint nem tudtak még kiegyensúlyozottak lenni az alapszakaszban. Tom Thibodeau csapatába ugyan visszatért Jimmy Butler, de még mindig várnak Derrick Rose visszatérésére, hogy teljes legyen a keret. Pau Gasol az elmúlt mérkőzésen begyűjtötte 50. dupla-dupláját a szezonban, bátran kijelenthetjük, hogy élete szezonját futja a spanyol. Nikola Mirotic megtáltosodott, sokan a legjobb újonc címért folytatott harcban is emlegetik már, nagyon jó előjelnek mutatkozik az ő jó játéka a Playoff közeledtével.

A presztízs és a Bulls győzelmi kényszere miatt parázs ütközetre van kilátás. A Q-ban nehéz dolga lesz Gasoléknak, hiszen 17 meccse nem talált legyőzőre a Cleveland hazai parkettjén.

Tipp: Chicago Bulls +8,5 @ 1.97 

Mindezek mellett a mai este fő történése lesz, hogy a tavalyi All-Star, az Indiana Pacers franchise playere, Paul George, aki a nyáron súlyos lábtörést szenvedett, ma hajnalban visszatér. Aki teheti, mindenképp nézze meg az Indiana Pacers – Miami Heat találkozót, hiszen óriási dolog, hogy már ebben a szezonban pályán láthatjuk George-t.