Rangadó Los Angelesben


Los Angeles Clippers1.87  Oklahoma City Thunder1.95
A nyugati főcsoport harmadik és negyedik helyén álló együttes találkozik egymással szerda éjjel, ugyanis az Oklahoma City Thunder a Los Angeles Clippers otthonában lép pályára. A két gárda összecsapása azért is fontos a rájátszásra nézve, mert a harmadik helyezett minden bizonnyal csak a főcsoportdöntőben futhat össze a rekordokat döntögető Golden State Warriors csapatával.

Jelenleg a vendégek vannak kedvezőbb helyzetben, mivel két vereséggel kevesebbet számlálnak riválisuknál, csakhogy formájuk jelentősen visszaesett az All-Star hétvége óta, legutóbbi hat meccsükből mindössze kettőt nyertek meg. Kevin Durant és a Torontóban a legértékesebb játékosnak választott Russell Westbrook ugyan szórja a pontokat, csakhogy a csapat védekezése sok kívánnivalót hagy maga után. A Thunder az elmúlt 16 meccsén mindössze kétszer tudta 100 pont alatt tartani az ellenfelét, amelyek kilencszer 110 pontig sem álltak meg.

Ez nem túl jó előjel a Clippers ellen, mivel a hazaiak a gála óta hatból négyszer nyertek, köztük a San Antonio Spurs gárdáját is felülmúlva, illetve egyik vereségük a megállíthatatlannak tűnő Golden State ellen volt. Chris Paul hetek óta zseniálisan irányít, de a pontgyártásból is kiveszi a részét Jamal Crawford és JJ Redick mellett, a palánk alatt pedig DeAndre Jordan elpusztíthatatlan. Utóbbi az elmúlt 19 meccse mindegyikén legalább tíz lepattanót gyűjtött.

Tipp: Los Angeles Clippers -4,5 @ 2.48 

Toronto Raptors1.43  Utah Jazz2.85
A keleten a Cleveland Cavaliers csapatát üldöző Toronto Raptors-ra a várakozások szerint könnyed összecsapás vár a vendég Utah Jazz ellen. Csakhogy egy olyan gárdát sosem lehet leírni, amelyik éppen lemaradó helyen áll a rájátszásról, mert az mindig extra motivációval lép pályára. Márpedig a Utah Jazz éppen ilyen alakulat.

Az mindenesetre a Raptorok mellett szól, hogy az Air Canada Centerben január 3-a, azaz tíz meccse nem szenvedtek vereséget. A Jazz viszont legutóbbi négy idegenbeli fellépését elbukta. De ezt most nem teheti meg, ha tartani akarja a lépést az éppen rájátszást érő helyen álló Houstonnal.

Tipp: Toronto Raptors -5,5 @ 1.91 

Houston Rockets1.43  New Orleans Pelicans2.85
A Houston márpedig egy papíron gyengébb csapatot fogad a New Orleans Pelicans révén. És bár legutóbbi nyolc meccséből hatszor alulmaradtak a texasiak, mégis amíg James Harden vezeti őket, addig bármikor behúzhatnak egy-egy győzelmet, ugyanis a hatalmas szakálláról híres játékos ezen periódus alatt is mindannyiszor 25 pont fölé jutott, csak hozzá kellene másoknak is felnőnie.

Ezúttal pedig akár a "one man show" is elég lehet, ugyanis a Pelicans katasztrofális teljesítményt nyújt vendégként, közel harminc találkozójában mindössze hetet nyert meg idegenben. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a vendégeknek még van esélyük a rájátszásra és most éppen egy közvetlen riválist győzhetnének le, ha így lesz, mindössze három meccsre kerülnének az utószezon elérésétől.

Tipp: New Orleans Pelicans +4,5 @ 2.07