Rangadó a darázsfészekben és a Pelikánoknál


Charlotte Hornets1.69  Memphis Grizzlies2.20
Amióta Michael Jordan tulajdonában van a Charlotte, nagyot fordult velük a világ. A kezdeti pocsék szereplés után, mára már stabil Playoff csapatnak jósolják őket a külföldi és hazai szakírók. A nyáron újra felvették a Hornets nevet, ami végleg lezárta a Charlotte Bobcats nehézkes éveit. Sikerült megszerezniük az Indiana Pacers egyik kulcsemberét, Lance Stephensont, aki végképp elindíthatja a változást a Hornetsnél. Kemba Walker folyamatos fejlődésével és Al Jefferson rutinjával, valamint olyan kiegészítő emberekkel, mint Gerald Henderson vagy Michael Kidd-Gilchrist, idén ők lehetnek az egyik meglepetéscsapat a ligában. Első meccsüket megnyerték idén a Milwaukee Bucks ellen hazai pályán, ahol Kemba Walker újra bebizonyította, lehet rá számítani a végjátékban: ő mentette egy hárompontossal hosszabbításra a meccset, majd végül el is döntötte a ráadásban.

A Memphis Grizzlies háza táján nem történt nagy változás a nyáron. Továbbra is David Joerger a csapat edzője, elhagyta az együttest Mike Miller, de minőségi pótlás érkezett, ugyanis sikerült szerződtetniük Vince Cartert, aki a padról eddig hiányzó „scorer” szerepét töltheti be. A Grizzlies minden évben fekete ló nyugaton, sokan nem gondolják, hogy beleszólhatnak a bajnokságba, de valahogy mindig a Playoff második köréig, esetleg főcsoport döntőig verekszik el magukat. Eddig veretlenek a „macik”, otthon vért izzadva verték a Minnesota Timberwolvest, valamint idegenben nyertek a nem túl acélos Indiana Pacers ellen, bár a félidőben még a vesztésre álltak.

Egy, a végletekig kiélezett összecsapásra van kilátás, magas poszton erősebbek a Memphisiek, de a mezőny posztokon okozhatnak fejtörést a Hornets játékosai David Joerger fiainak.

Tipp: Memphis Grizzlies +3,5 @ 1.86


New Orleans Pelicans2.02  Dallas Mavericks1.81
A New Orleans Pelicans jól sáfárkodott a lehetőségeivel és nagyon okosan erősítették meg a csapatot. Sztárjuk, Anthony Davis mellé ugyanis megszerezték Omer Asikot, akivel nagyon jó párost alkothatnak. Ezt rögtön bizonyították is, első mérkőzésükön ketten együtt 34 lepattanót szorgoskodtak össze. Felépült sérüléséből Jrue Holiday és Ryan Anderson is, mindkettejükre nagy szükség lesz idén, ha rájátszásba akarnak jutni. Anthony Davis első meccsén 26 pontot, 17 lepattanót valamint brutális, 9 darab blokkot számlált, ami miatt rögtön az MVP esélyesek között számolhatunk vele.

Dallasi oldalon szintén jól sikerült játékos mozgásokról számolhatunk be. Leigazolták Chandler Parsonst a texasi rivális Houstontól, visszahozták Tyson Chandlert, aki az utolsó bajnoki cím egyik alappillére volt, irányító posztra pedig Jameer Nelson-t hozták, aki nagy hasznukra lehet rutinjával. Dirk Nowitzki játéka és hatékonysága az idei szezonban sem kopott, így Monta Ellissel és Parsonsal sokra lehetnek képesek a szezonban. Első meccsüket a regnáló bajnok San Antonio Spurs ellen vívták, drámai csatában 1 ponttal maradtak alul, pedig övék volt az utolsó szó, de Parsons triplája nem süllyedt el a gyűrűben.

A Mavericksnek Davis semlegesítése lehet a siker nyitja, a New Orleans edzőjének pedig valamit ki kell sajtolnia az Eric Gordon-Tyreke Evans párosból, ha azt akarják, hogy esélyük legyen a mérkőzésen.

Tipp: Pontok összesen 203,5 felett @ 1.91

Eredő odds: 3.55