Presztízs rangadó Texasban


San Antonio Spurs1.89  Cleveland Cavaliers1.93
A meglepően gyenge kezdés után kezd éledezni a regnáló bajnok San Antonio. A Popovich legénység ugyanis egy négy meccses nyeretlenségi szériát maga mögött tudva, zsinórban hat győzelemnél jár. Ennek a sorozatnak köszönhetően nyugat hatodik helyén állnak, csupán négy meccsnyire a második helyezett Memphis-től. A csapat irányítója, Tony Parker magára vállalta ezt a gyenge szereplést, az elmúlt időben pedig mintha megtáltosodott volna, újra vezérré lépett elő. A fő statisztikai mutatókban Leonard (pontok, szerzett labdák), Duncan (lepattanók, blokkok) és Parker (gólpasszok) vezetnek a gárdán belül, ez is jelzi, hogy ők a Spurs kulcsjátékosai idén. Leonard ráadásul a meccsenként 7,5 leszedett lepattanójával második helyen van Duncan mögött. E három játékos mellett Danny Green és Manu Ginobili játéka a legfontosabb összetevő a sikerhez. Retteghet a liga, hogy újra kezd formába lendülni a rutinos San Antonio.

A Cleveland is meglepően gyengén kezdett az alapszakaszban, de sokan már most kelet egyik fő esélyesének mondják őket, teljesen jogosan. A játékoskeretben eszközölt cserék, Mozgov, Smith és Shumpert megszerzése óriási lökést adott a csapatnak, elindult felfelé Lebron James-ék „szekere”. A keleti konferencia második helyén találjuk őket, 11 mérkőzéssel lemaradva a szinte biztosan első Atlanta Hawks mögött. Megtalálta David Blatt edző a megfelelő játékrendszert, nagyon jó csapategység mutatkozik, jár a labda, önzetlenek egymással a játékosok, ezek talán a legfontosabb elemek, melyek miatt itt tart most a Cavs. LeBron újra MVP formát mutat, támadó oldalon szinte megállíthatatlan, Irving és Love pedig hozzák folyamatosan azt a teljesítményt, ami kell a sikerhez.

LeBront plusz motiváció fogja hajtani ezen a mérkőzésen, hiszen a tavalyi döntőben ott volt a vesztes Miami Heatben, biztosan szeretne egy kis revánsot venni San Antonióban. Nagy párharcokra van kilátás Parker és Irving, Duncan és Love, valamint Leonard és James között.

Tipp: San Antonio Spurs -0.5 @ 1.89