A Portland megszakíthatja a Warriors hazai sorozatát


Golden State Warriors1.08  Portland Trail Blazers9.50
A ligaelső Golden State Warriors új NBA-rekordot felállítva már sorozatban 46 hazai győzelmet számlál, s nagy kérdés, ezt mikor és melyik csapat szakítja meg. Az oaklandiek jelenleg zsinórban hat meccset játszanak saját közönségük előtt, ebből pénteken lesz a harmadik, amikor is a Portland Trail Blazers együttesét fogadják.

A találkozó toronymagas esélyese természetesen a Warriors, de a Portland azon csapatok közé tartozik, amely bárkit meglephet, ha Damian Lillard éppen ihletett napot fog ki. Lillard 15 meccsen jutott legalább 20 pontig, de ezen időszakban tízszer meg sem állt 30-ig, kétszer pedig 50-ig. Jól mutatja, mennyire Lillard eredményességétől függ a Portland szereplése, hogy a Trail Blazers februártól mindössze egyszer kapott ki, ha Lillard 30 pontot szórt az ellenfélnek.

A két csapat alig pár hete találkozott egymással, akkor a Warriors vendégként meglepetésre simán, 32 ponttal alulmaradt, Lillard pedig karriercsúcsot jelentő 51 ponttal zárt. A Warriors nyilván szeretne visszavágni azért a csúfos kudarcért, illetve nem utolsó szempont, hogy tovább javíthatja a hazai meccsekre vonatkozó rekordot és egyre közelebb van minden idők legjobb alapszakasz mérlegéhez, amelyet húsz éve a Chicago Bulls tart 72-10-zel.

Tipp: Portland Trail Blazers +10,5 @ 2.32


Charlotte Hornets1.57  Detroit Pistons2.45
Keleten két rájátszásba kerülésért harcoló gárda összecsapása okoz majd izgalmat péntek éjjel. A Charlotte Hornets nemcsak a hazai pálya előnye, hanem formája alapján is esélyese a találkozónak, mivel a vendég Detroit Pistons továbbra is rapszodikusan szerepel.

A keleti konferenciában ötödik helyen álló Charlotte sorozatban öt győzelemnél tart, amiben elévülhetetlen érdemei vannak Kemba Walkernek, hiszen ezalatt rendre legalább 24 ponttal terhelte a riválisok kosarát. Szintén a Hornets mellett szól, hogy hazai pályán pedig február 5-e óta nem szenvedett vereséget.

A Pistons számára viszont minden egyes mérkőzés létkérdés, hiszen az éppen rájátszást érő nyolcadik helyen áll és ott liheg a nyomában a Chicago Bulls. Ahhoz, hogy a vendégeknek reális esélyük legyen a meglepetésszerű sikerre Reggie Jacksontól és Andre Drummondtól is extra jó teljesítményre lesz szükség.

Tipp: Charlotte Hornets -4,5 @ 1.97


Boston Celtics1.38  Houston Rockets3.10
Nyugaton a Houston van hasonló helyzetben, mint keleten a Detroit, azaz éppen a "túlélést" jelentő nyolcadik helyen áll a főcsoportjában. Annyival jobb a helyzete, hogy a Utah Jazz rossz formája miatt némi előnyre tett szert, de azért nem nyugodhat meg, minden győzelem aranyat érhet számára, nem lesz ez másként a Boston Celtics vendégeként sem.

Ezúttal viszont nem sok jóra számíthat a James Harden vezette alakulat, mert a hazaiak az elmúlt hét meccsükből hatot megnyertek, a TD Gardenben pedig 14 meccse, azaz január 6-a óta nem kaptak ki. Isaiah Thomas remeklésének köszönhetően a Boston rendkívül hatékony támadójátékot mutat, mindössze egyszer nem jutottak a bűvös 100 pont fölé a legutóbbi 15 találkozójukon. 

Tipp: Boston Celtics -6,5 @ 1.97