A Portland kiejtheti a Clipperst


Portland TrailBlazers1.16  Los Angeles Clippers5.60
Előzetesen mindenképpen a Clippers tűnt esélyesebbnek és ez mit sem változott az első két, győztesen megvívott hazai meccs után. Ezt követően a viszont a Portland egyenlített, ráadásul a negyedik találkozón megsérült a Los Angelesiek legjobbja, Chris Paul. Sőt, Blake Griffin is kidőlt, így az ötödik mérkőzésen a TrailBlazers idegenben is nyerni tudott.

Paul nélkül félkarú óriásként játszott a Clippers, ugyanakkor a vendégeknél a társak felnőttek Damian Lillardhoz, a kettő együtt pedig nem is eredményezhetett mást, minthogy a rájátszás első körének legnagyobb meglepetése van kialakulóban.

A hatodik, portlandi összecsapáson pedig már egyértelműen a hazaiak az esélyesek. Nem véletlenül, a Clippers a legutóbbi három fellépésén még a 100 pontot se érte el, azaz egyértelműen érezhető a támadó játék visszaesése Paul nélkül. Ettől függetlenül a sebzett, életéért küzdő vadnál nincs veszélyesebb, azaz nem fogja olcsón adni magát a Clippers, de vezére nélkül a szoros meccsből nem biztos, hogy jól jönnek majd ki.

Tipp: Los Angeles Clippers +7,5 @ 2.38


Charlotte Hornets1.77  Miami Heat2.08
A Charlotte Hornets csapatának nincs más dolga, mint hozni a szokásos kiváló hazai teljesítményét és akkor azt a bravúrt hajtja véghez, hogy 0-2-ről fordítva elbúcsúztatja a Miami Heatet. Már a rájátszás rajtja előtt az egyik legérdekesebb párharcnak tűnt a két gárda összecsapása, mert azonos mérleggel zárták az alapszakaszt és mindkettő elsősorban hazai pályán remekel.

A harmadik találkozóig minden a papírforma szerint alakult, előbb a Heat nyert két hazai meccset simán, majd a Charlotte egyet. Aztán a negyediken a Heat elszalasztotta a nagy esélyt és szoros küzdelemben maradt alul, a Hornets viszont az ötödiken fordított helyzetben végrehajtotta a bravúrt, azaz idegenben győzött.

A hazaiak sikere elsősorban a védekezésen múlik, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a három megnyert találkozó egyikén sem engedte 90 pont fölé riválisát. Amiben bizakodhat a floridai gárda, hogy bár a Hornets az elmúlt három hónapban 18-3-as mérleget produkált otthon, de a három kudarc egyikét éppen a Heattől szenvedte el.

Tipp: Charlotte Hornets -2,5 @ 1.97


Indiana Pacers1.71  Toronto Raptors2.16
A péntek éjszakai három meccs közül az Indiana-Toronto párharc esetében a legvalószínűbb, hogy hetedik mérkőzésbe torkollik, már csak azért is, mert a másik kettő esetében a valószínűbbnek tűnő hazai siker a párharc végét jelentené, ebben az esetben pedig az egyenlítést.

A Pacers eredményessége szinte kizárólag Paul George játékán múlik, aki a sorozat öt meccsén négyszer jutott legalább 25 pontig. A kanadaiak ezzel szemben csapatként funkcionálnak remekül, játékosai között eloszlik a pontmennyiség. De az idegenbeli bravúrhoz nemcsak támadójátékban lenne szükség közös szerepvállalásra, hanem George semlegesítéséhez is, amit eddig kevésbé tudott megoldani a Raptors.

Tipp: Indiana Pacers -4,5 @ 2.20