A Phoenix ellen javíthat a Golden State


Golden State Warriors1.02  Phoenix Suns24.00
Az elmúlt két idényben nagydöntős, tavaly bajnok Golden State Warriors legutóbb 2015 áprilisában kapott ki kétszer egymás után, most ezt próbálja elkerülni. Az oaklandiek két napja a vendég Houston Rockets együttesével szemben maradtak alul egy drámai, kétszeri hosszabbításos mérkőzésen, de nagy sorozatuk megszakadása miatt kevéssé kell aggódniuk, ugyanis soron következő ellenfelük, a Phoenix Suns nem éppen félelmetes rivális.

A Stephen Curry, Kevin Durant, Draymond Green, Klay Thompson vezette Golden State-t nem véletlen emlegetik Dream Teamnek, csak kimagasló teljesítménnyel lehet legyőzni. Az arizonai gárdában viszont egyetlen olyan játékos sincs, aki képes lenne véghez vinni a csodaszámba menő produkciót.

A Golden State 16-3-as mérleggel vezeti a nyugati főcsoportot, míg a Suns 6-13-mal várja a számára nem túl nagy reményű összecsapást. A hazaiak a korábbi két vereségük után mindkétszer a New Orleans Pelicans alakulatával találkoztak és felpiszkált büszkeségük nyomán mindkétszer rendkívül megszórták a kosarukat, előbb 122, majd 116 pontot termeltek.

Tipp: Golden State Warriors -16,5 @ 1.90


Portland TrailBlazers1.36  Miami Heat3.25
A Portland TrailBlazers szombat éjjel a Miami Heat együttesét fogadja. A támadójáték szerelmesei mindig örömmel ülhetnek a képernyő elé a hazaiak mérkőzései alkalmával, ugyanis a Damian Lillard vezette csapatnak éppen ez az erőssége, ellenben a védekezés nem kenyere.

Mindezt jól alátámasztja, hogy az éppen ötvenszázalékos mutatóval álló Portland eddigi húsz meccsén mindössze kétszer maradt száz pont alatt, de ellenfeleit is csak kétszer tudta két számjegyű eredményen tartani.

A floridaiak Dwyne Wade távozásával alaposan meggyengültek nyáron, 7-12-es mérlegük nem a véletlen műve, viszont ami kissé meglepő, hogy eddig idegenben szerepelnek jobban, vendégként lejátszott tíz meccsük felét megnyerték.

Tipp: Pontok 213,5 felett @ 1.87


Milwaukee Bucks1.18  Brooklyn Nets5.20
A Milwaukee Bucks eddig meglehetősen jól szerepel, 9-8-as mérlegével rájátszást érő helyen áll keleten. Pozícióját tovább erősítheti a gyengélkedő Brooklyn Nets ellen, amely ugyan nemrég lezárta hét meccsből álló kudarcsorozatát, de legutóbbi kilenc összecsapásából így is csak egyet nyert meg.

Jason Kidd, a Bucks vezetőedzője számára ráadásul különösen fontos lehet az összecsapás tekintve, hogy ezt megelőzően éppen a Nets csapatát irányította. A hazaiak magabiztosan várhatják a találkozót, mivel a legutóbbi öt alkalomból négyszer győztesen hagyták el a parkettet.

A két csapat két napja Brooklynban is összemérte erejét, akkor a Bucks idegenben is nagyon simán, 111-93-ra múlta felül ellenfelét. Ebből kiindulva várhatóan ezúttal sem kell körömrágós mérkőzésre számítani.

Tipp: Milwaukee Bucks -9,5 @ 1.91