Pályán a keleti és a nyugati éllovas


Golden State Warriors1.05  Sacramento Kings12.50
Az egész ligát tekintve éllovas Golden State Warriors jó úton jár ahhoz, hogy az egész rájátszásban élvezhesse a hazai pálya előnyét, ennek eléréséhez a Sacramento Kings csapata a következő ellenfél.

Az oaklandi gárda ugyan kisebb hullámvölgybe került a nyáron igazolt Kevin Durant kidőlésével, de aztán magára talált, amit mi sem jelez jobban, minthogy a hármas kudarcszériát követően immár sorozatban öt győzelemnél tart. A Kings pedig ideális riválisnak tűnik a jó sorozat folytatásához, ugyanis az idény végére teljesen szétesett a csapat, legutóbbi 15 találkozójából mindössze hármat nyert meg.

A két gárda negyedszer méri össze a tudását idén, az előző háromból meglepetésre egyet a Sacramento nyert hosszabbításban, de a másik kettőn megszorítani sem tudta ellenfelét.

Tipp: Golden State Warriors -17,5 @ 1.90


Charlotte Hornets2.17  Cleveland Cavaliers1.72
A keleten éllovas Cleveland Cavaliers az elmúlt hetekben többször pihentette legjobbjait, emiatt mostanra két meccsre csökkent az előnye legfőbb üldözőjével, a Boston Celtics csapatával szemben, így több botlás már nem fér bele, amennyiben szeretné megtartani a hazai pálya előnyét az utószezonra.

A címvédő ezúttal a Charlotte Hornets vendége lesz, de nem számíthat könnyed találkozóra, mivel a hazaiak még nem mondtak le a rájátszásról, elvégre mindössze két meccs a hátrányuk a keleten nyolcadik Miami Heat együttesével szemben.

A Charlotte egészen szörnyű januárt és februárt produkált, de márciusban ismét kezd magára találni, legutóbbi tíz összecsapásán már ismét pozitív mérleget (6-4) tud felmutatni. Ezzel szemben a kissé kiengedő ohiói alakulat ebben a hónapban 5-7-es mutatóval áll.

Az egymás elleni mérleg egyértelmű clevelandi fölényt jelez, mivel az idénybeli mindhárom meccset a LeBron James vezette Cavaliers nyerte.

Tipp: Charlotte Hornets +2,5 @ 1.92


Houston Rockets1.32  New Orleans Pelicans3.50
A Houston Rockets nem tudott egy utolsó nagy hajrát indítani, hogy megszorongassa a nyugati óriásokat, azaz a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs csapatát. Ennek egyik oka éppen pénteki vendége, a New Orleans Pelicans.

A louisianai együttes ugyanis egy hete meglepően könnyedén múlta felül a texasi gárdát, pedig a rájátszásba jutási esélye már igencsak csekély. De ezt az utolsó szalmaszálat egyelőre nem engedi el a Pelicans, legalábbis elmúlt hat meccsén aratott öt győzelme ezt jelzi.

A Rockets harmadik helye tulajdonképpen biztosnak tekinthető, ennek ellenére a csapatnál nem kerül szóba a pihentetés, így motiváció híján is bármikor esélyesként lép pályára, ráadásul továbbra is tart november 23-án indult nagy sorozata, hogy minden meccsen legalább száz pontot szerez.

Tipp: Houston Rockets -6,5 @ 1.84