Otthon nem hibázhat a Cleveland


Cleveland Cavaliers1.95  Golden State Warriors1.87
A címvédő és alapszakaszgyőztes Golden State Warriors a szakadék szélén táncolt, amikor 1-3-ra állt az Oklahoma City Thunder elleni főcsoportdöntőn, onnantól viszont megállíthatatlanul robog az ismétlés, azaz az újabb aranygyűrű felé. A nyugati riválison még három viszonylag szoros, tíz ponton belüli meccsen kerekedtek felül, viszont a tavaly is nagydöntős ohiói együttes eddig semmiféle problémát nem jelentett az oaklandi gárdának.

A finálé első meccse sem hozott komoly izgalmakat, a Warriors simán, 15 ponttal nyert az Oracle Arenában, a második találkozót pedig játszi könnyedséggel húzta be. A Golden State úgy győzött 33 ponttal és olyan hamar eldőlt az összecsapás végkimenetele, hogy az idény legértékesebb játékosának egyhangúlag megválasztott Stephen Curry mindössze 24 percet töltött a pályán, igaz ezalatt is 18 ponttal és négy hárompontossal terhelte meg a Cleveland kosarát.

A Cavaliers hiába menetelt el úgy a fináléig, hogy addig mindössze kétszer, a Toronto Raptors elleni főcsoportdöntőben kapott ki, a Golden State Warriors egyelőre ugyanúgy túl nagy falatnak bizonyul számára, mint egy évvel korábban. Ráadásul akkor sikerült 1-1-es állással a Quicken Loans Arenába érkezni, s mindezt úgy, hogy mindkét idegenbeli meccs hosszabbításba torkollott.

Ezúttal viszont úgy tűnik, nincs egy súlycsoportban a két gárda, mert az 1-3-as fordítástól felszabadultan játszó Golden State Warriors támadó játékára egyszerűen nincs válasza Cavaliers gárdájának. Márpedig a Thunder megmutatta, csak úgy lehet felülkerekedni a címvédőn, ha sikerül limitálni a ponttermését. Azonban a Clevelandnél nemcsak a védekezéssel akadnak problémák, ugyanis a két meccs egyikén sem érte el a 90 pontot, ami még akkor kevés lenne, ha sikerült volna legalább alacsonyan tartani a Warriors eredményességét. Mezőnyből még csak 40 százalékkal sem eredményes a Cleveland, eközben a Golden State közel minden második dobása célba talál.

Egy biztos: ahhoz, hogy a Cleveland partiban maradjon, mindkét hazai meccsét meg kell nyernie, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy mindhárom sztárja, azaz LeBron James, Kyrie Irving és Kevin Love is jobb teljesítményt nyújtson. És még ez sem biztos, hogy elég lesz a Warriors triója, Stephen Curry, Draymond Green és Klay Thompson ellen.

A várakozások szerint a szerda éjszakai harmadik meccs azért szorosabb lesz, mint az előző kettő, de a szakértők az eddig látottak alapján a Warriors a favorit.

Tipp: Kombinált fogadás – vendég és 206,5 felett @ 3.70