Otthon javítana a Spurs és a Raptors


San Antonio Spurs1.19  Oklahoma City Thunder5.00
Csak a mérlegeket nézve nem tűnik rangadónak a San Antonio Spurs és az Oklahoma Thunder összecsapása, ugyanakkor meglepő lenne, ha a hazaiak nagyon simán kerekednének felül.

Ennek oka, hogy a texasi gárda nem örvend kirobbanó formának, az előző két találkozóján egyaránt kínos vereséget szenvedett a nyugati főcsoport vert mezőnyéhez tartozó csapatoktól. Előbb New Orleansban maradt alul simán a Spurs, majd hazai pályán is kikapott állambeli riválisától, a Dallas Maverickstól.

Márpedig Russell Westbrook személyéhez fogható játékossal egyik esetben sem kellett szembenézniük a San Antonio kosarasainak. A Thunder sztárja továbbra is úgy termeli a tripla duplákat, mintha kötelező lenne: az idény eddigi 48 meccsén 24-szer ért el két számjegyű teljesítményt három kategóriában is, pályafutását tekintve pedig 61-nél jár, amivel az örökrangsor ötödik helyére lépett előre a legendás Larry Birdöt megelőzve. Persze a vendégek így sem számítanak favoritnak, hiszen Westbrook remeklése ellenére a Thundernek majdnem kétszer annyi veresége van, mint riválisának.

A találkozó azért is pikáns lesz, mert a felek először csapnak össze a tavalyi rájátszásban vívott párharcuk óta, amelyet meglepetésre 4-2-re a Thunder nyert meg a konferencia elődöntőjében. A Spurs tavaly április óta nem kapott ki háromszor egymás után.

Tipp: Oklahoma City Thunder +9,5 @ 1.84


Toronto Raptors1.27  New Orleans Pelicans3.90
A mutatókat tekintve a Toronto Raptors is favoritnak számít a vendég New Orleans Pelicans ellen, csakhogy a kanadaiak rendkívül mély hullámvölgybe kerültek.

Az elmúlt hét meccséből hatot elvesztett a Raptors, ennek egyik oka, hogy legjobbja, DeMar DeRozan bokasérülése miatt a legutóbbi négy összecsapást kihagyta. Nélküle pedig Kyle Lowry hiába dobott mindannyiszor legalább 29 pontot, mindössze a gyengécske Milwaukee Bucks ellen tudta győzelemre vezetni csapatát. A Toronto negatív sorozata következtében a keleti főcsoportban a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza, ráadásul ott liheg a nyomában további két-három csapat.

Ezzel szemben az Anthony Davis vezette Pelicans önmagához képest most jobban teljesít, az elmúlt tíz mérkőzésén ötvenszázalékos mérleget produkált, közben pedig olyan skalpokat szerzett, mint a címvédő Cleveland Cavaliersé, vagy éppen a liga második legjobb csapatának számító San Antonio Spursé.

Tipp: New Orleans Pelicans +5,5 @ 2.25


Portland Trail Blazers1.63  Charlotte Hornets2.33
Két egyaránt a rájátszásba kerülésért harcoló csapat csatáján a Portland Trail Blazers számít favoritnak a Charlotte Hornets ellenében – elsősorban a hazai pályának köszönhetően.

A vendégek több mint egy hónapja nem nyertek távol az otthonuktól, a legutóbbi hét idegenbeli meccsüket elvesztették, ez pedig nem jó előjel az egyre jobb formába lendülő Portland ellen, amely saját közönsége előtt pozitív mérleggel bír.

Tipp: Portland Trail Blazers -3,5 @ 1.92