Nyugati rangadó a második játéknapon


Portland Trail Blazers1.25  Oklahoma City Thunder4.10
A Thunder nyara nem volt túl eseménydús, kisebb játékos mozgások voltak a csapatnál. Sikerült megszerezniük a liga egyik legjobb fiatal tripla specialistáját Anthony Morrow személyében, valamint a Drafton egy újabb ígéretes centert húztak be, a 22 éves Mitch McGaryt. Mindezek ellenére óriási érvágás számukra, hogy a gárda sztárját, Kevin Durantet valószínűleg novemberig mellőzniük kell lábsérülés miatt. Durant mellett kisebb sérüléssel bajlódik Reggie Jackson és Jeremy Lamb is, valószínűleg rájuk sem számíthat a szezon első mérkőzésén Scott Brooks vezetőedző. Az ő távollétükben Russel Westbrooknak kell a hátán vinnie a csapatot, de nagy segítségére lehet az évről évre sokat fejlődő Serge Ibaka is.

Portlandi oldalon nem ilyen drasztikus a helyzet, annak ellenére, hogy nagy érvágás volt számukra Mo Williams Minnesotába igazolása. Az ő pótlására érkezett a csapathoz Steve Blake, valamint center poszton sikerült egy hasznos kiegészítő embert szerezni a padra, Chris Kamant. A csapat kezdőjében nem történt változás, így a nyár folyamán a Lillard-Aldridge fémjelezte kezdőötös tovább csiszolódhatott. Ha a fiatalokat be tudták/tudják építeni a csapatba, akkor egy újabb fényes szezon előtt állhat a Blazers.

A Thunder hiányzói ellenére is megnehezítheti a Portland dolgát, így nem várható nagyarányú győzelem egyik csapat javára sem, ám mezőny poszton hatalmas előnyben van a Blazers, így ők a találkozó esélyesei.

Tipp: Oklahoma City Thunder +8,5 @ 1.85