Nyugati élcsapatok Rose Gardenben


Charlotte Hornets4.50  Golden State Warriors1.21
Kétség kívül az egyik nagy negatív meglepetés idén a Charlotte Hornets teljesítménye. Nagy várakozásokkal tekintettek erre a szezonra, úgy gondolták, Stephenson érkezésével sikerül még feljebb lépniük, de egyelőre úgy néz ki tévedtek. 4-12-es mérleggel kelet majdnem utolsó helyén állnak, valamint a játékuk sem túl bíztató eddig, nem látni a kiutat. Al Jefferson továbbra is All-Star formában játszik, mellette azonban nincs még egy kiegyensúlyozottan jól teljesítő játékos. Úgy tűnik, Stephenson leigazolása fordítva sült el, Steve Clifford vezetőedző folyamatosan kritizálja őt, tegyük hozzá jogosan.

A Warriors továbbra is elképesztő játékot mutat támadó és védő oldalon egyaránt. Szemet gyönyörködtetően támadnak, Stephen Curry MVP formában kosárlabdázik, védő oldalon pedig a tavalyihoz képest bőven léptek előre, nem véletlen 12-2-es mérlegük a nyugati konferencia második helyén. Klay Thompson kicsit lassított év eleji formájához képest, de Curry az elmúlt meccseken extázisban játszott: 37 perc alatt 40 pontig jutott a Heat ellen, közte 8 darab hárompontossal, valamint 24 perc alatt rámolt be 28 pontot az Orlando-nak. Félelmetes belegondolni, milyen lesz ez a csapat, ha visszatér kezdő négyesük, a dupla-dupla gyáros David Lee.

A Golden State idegenbeli túrán van jelenleg, de nem valószínű, hogy a „darázsfészekben” szakad meg a hét meccs óta tartó győzelmi sorozatuk.

Tipp: Golden State Warriors nyeri a mérkőzést @ 1.21


Portland Trail Blazers1.62  Memphis Grizzlies2.33
Csodálatos kezdést produkál a portlandi alakulat: 12-3-as mérleggel a nyugati konferencia harmadik helyén csücsülnek, valamint az ő nevükhöz fűződik a jelenlegi leghosszabb győzelmi sorozat: kilenc mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. A tavaly megszokott kezdőötösük idén is jó formát mutat Lillard és Aldridge vezérletével, így a sikeresség kulcsa a kispadon keresendő. Chris Kaman és Steve Blake nagyon jó erősítésnek tűnnek eddig, jól helyettesítik az épp pihenő játékost, ezzel a tavaly hiányzó pad szerepét pótolják ebben a szezonban.

A „macik” vezetik eddig nyugatot 13-2-es mérleggel. Vince Carter padra történő igazolása eddig beválni látszik, Courney Lee és Marc Gasol pedig szintet lépett a szezonban. Lee számos statisztikai mutatóban karriercsúcsot hoz: pontátlag, mezőny-és hárompontos dobások százaléka, Gasol pedig amellett, hogy védő oldalon vezér, már támadó oldalon is hátára vette a csapatot: 19,8 pontot átlagol, 50%-os mezőnyszázalékkal. Joerger tanítványai a tőlük már évek óta megszokott brusztolós, kevés pontos, keményen védekező játékot hozzák.

Óriási összecsapásra van kilátás Portland-ben, megjósolhatatlan, hogy ki nyeri a mérkőzést, az biztos, hogy nagy küzdelem lesz a pályán.

Tipp: Pontok száma 193,5 felett @ 1.96

Eredő odds: 2.37