New Orleansban menetelhet tovább a Warriors


New Orleans Pelicans5.75  Golden State Warriors1.16
A tavaly bajnok, idén nagydöntős, jelenleg ligaelső Golden State Warriors a New Orleans Pelicans vendége lesz kedd éjjel, s nagy meglepetés lenne, ha nem győzelemmel távozna. A Nagy Négyes fémjelezte gárda most zárja ötös idegenbeli sorozatát, amelyben eddig egyszer maradt alul, méghozzá Memphisben.

Ugyanakkor amíg a Grizzlies kiváló védekezéséről híres, addig ez a Pelicans csapatáról nem mondható el: a decemberben lejátszott hat meccséből csak egyszer tartotta a bűvös száz pont alatt ellenfeleit, a legutóbbi két találkozón pedig 133 és 119 pontot kapott. Az sem jó jel a hazaiak számára, hogy legjobbjuk, a mérkőzésenként 30 pontot átlagoló Anthony Davis kisebb hullámvölgybe került, ugyanis az elmúlt két összecsapáson húszig se jutott.

A jó védekezés azért kulcsfontosságú az oaklandiek ellen, mert dobópárbajban szinte lehetetlen legyőzni egy olyan csapatot, amelyben ott van Klay Thompson, Draymond Green, a nyáron igazolt Kevin Durant és a liga legértékesebb játékosa, Stephen Curry. A 21-4-es mérleggel álló Warriors eddig mindössze háromszor nem jutott 100 pont fölé, s akkor mindannyiszor kikapott, csak a Houston tudta tűzijátékban felülmúlni.

Tipp: Golden State Warriors -9,5 @ 1.84


Chicago Bulls1.32  Minnesota Timberwolves3.50
A rapszodikusan teljesítő Chicago Bulls azt a Minnesota Timberwolves gárdáját fogadja, amelyik ha lehet, még a New Orleans együttesénél is rosszabb formában van. A vendégek az elmúlt kilenc meccsükből nyolcat, 13-ból pedig 11-et vesztettek el. Az egyetlen decemberi sikerüket is csak hosszabbításban aratták Charlotte-ban.

Ami közös ebben a kilenc meccsben, hogy mindig legalább 105 pontot kapott a Timberwolves, de hatszor többet 115-nél... Ezt a gyatra védekezést pedig nincs aki ellensúlyozza támadásban.

Sok jóra Chicagóban sem számíthat a Minnesota, ugyanis ha nem is kiegyensúlyozott a Bulls, azért saját közönsége előtt jól szokott szerepelni, legalábbis 7-3-as hazai mutatója ezt jelzi. Ráadásul Jimmy Butler és Dwyane Wade párosa könnyedén kihasználhatja a rivális gyenge védekezését.

Tipp: Chicago Bulls -6,5 @ 1.84


Phoenix Suns2.35  New York Knicks1.62
A New York Knicks phoenixi vendégjátéka is elég egyértelműnek tűnik a papírforma alapján, ugyanis Jeff Hornacek csapata legutóbbi hét meccséből hatot megnyert, az egyetlen vereségét pedig a címvédő és a keleti főcsoportban éllovas Cleveland Cavaliers gárdájától szenvedte el.

Ezzel szemben az arizonai együttes decemberi öt találkozójából négyszer is alulmaradt. Az is a vendégsiker felé mutat, hogy a Carmelo Anthony és Derrick Rose vezette Knicks sorozatban négy diadalt számlál idegenben.

Tipp: New York Knicks -3,5 @ 1.90