NBA: Orlando Magic - Cleveland Cavaliers


A múlt héten az történt, hogy minden várható tényezőnek az ellentétét sikerült „papírra” vetnem. Vannak ilyen napok is, de épp ezért jön ma a vigasztaló, és egy bónusz pick. Csapjunk a közepébe! Jön az Orlando Magic - Cleveland Cavaliers mérkőzés ajánlója.

A Cavs az utolsó öt mérkőzéséből négyet nyert, ám mindet saját otthonában húzta be. Tudni kell, hogy az NBA legrosszabb idegenbeli mérlegét ők tudhatják magukénak (1-10). Az a tény sem hajtja az ohiói gárda malmára a vizet, hogy a mögöttünk álló 11 orlandói fellépésükből kilencet elvesztettek.

A Magic legutóbbi hét mérkőzéséből hatot bukott, s akadtak köztük olyan kudarcok, melyek közelítették a vállalhatatlan kategóriát. Ilyen volt a Washingtontól elszenvedett közel 20, majd a Knickstől beszedett majd’ 40 pontos fiaskó.

Az elmúlt szezon meglepetésemberének, Tobias Harrisnek visszatérésére van esély, ám nem valószínű, hogy a február 21-e óta –adott esetben- első tétmérkőzését játszó játékos a találkozó kimenetelét befolyásoló teljesítménnyel tudni előrukkolni. Nem úgy Arron Afflalo, aki eddig élete szezonját futja, 20 pont felett átlagol, s lepattanókból, gólpasszokból is jegyezhetünk neki meccsenként 4-4 darabot. A hátvéd mellett Glen Davisre és Nikola Vucsevicsre számíthatnak a hazai drukkerek. Davis a szezon elejéről lemaradt, nehezen lendült játékba, ám csak azokon a találkozókon hozott ponterős játékot, amikor a montenegrói center hiányzott. Kérdés, hogy a sérülésből visszatérő Vucsevics mennyire fogja bírni a strapát a Cavs magasemberei között. A dobóhátvédből irányítóvá avanzsáló újonc, Victor Oladipo nehéz feladat előtt áll, Kyrie Irvinget kell majd levennie a pályáról, amellett, hogy minimalizálni próbálja eladott labdáinak számát.

A Vucsevics – Davis duóval szemben a Thompson, Varejao, Bynum trió áll majd. A kanadai magasember kisebb hullámvölgybe került, ám az öt mérkőzéses vereségsorozat alatt, ám azóta erődemonstrációt tart mérkőzésről mérkőzésre. Lassan rátalál a tavalyi útra a brazil Varejao is, aki csereként 9 pontot és közel 11 lepattanót átlagolt az utolsó négy mérkőzésen. Bynumnak nagy szerepe van a negatív széria lezárásában, négy meccs alatt 18 pontot (55% mezőnyből), 9 lepattanót átlagolt. A csapat All-Star játékosa, Kyrie Irving kezdi összeszedni magát az idény eleji bukdácsolás után, s rendeződni látszik viszonya Dion Watiers-szel is. Ezek a tények, s a mélyebb rotáció a Cleveland felé billentik a mérleg nyelvét.

Összegezve. Tehet bármit a Magic, Afflalo, Vucsevics és Davis részéről is komoly extra produktumnak kell(ene) érkezni, hogy nyerni tudjanak. Nem engedheti meg magának azt a luxust Mike Brown csapata, hogy alulmaradjanak elmúlt két hétben gyatra teljesítményt nyújtó hazaiakkal szemben. Különösen azért nem, mivel –elméletileg- a Lovagok nem a tankolásra akarják felhasználni a szezont.

A Cavs győzelmére voksolok (@1.73), s érzek annyi erőt Irvingékben, hogy a hendiként megadott (Hendikep -2,5 @1.90) pontmennyiséget ráverik az Orlando Magicre.

Kiváncsi vagy további NBA oddsainkra? Nézz körül az oldalon!


Számolj vissza karácsonyig az Unibet Advent kalendárral! Minden nap más promócióval várunk oldalunkon - ingyen pörgetések, bónuszok, készpénz és tárgy nyeremények, kockázat mentes fogadások a sportfogadás, a kaszinó, a póker és a bingó kedvelőinek!

Látogass vissza minden nap az újabb meglepetésekért!