NBA: megidézi a Bulls szellemét a Heat?


Miami Heat 1.42, San Antonio Spurs 2.90 (végső győzelem)
Miközben Michael Jordan Karl Malone-ra orrolhat meg, amiért kihagyta őt álomcsapatából, a hazai NBA-rajongók magára a ligára lehetnek dühösek, illetve arra, aki a versenynaptárat véglegesítette. A beosztást készítők ugyanis egy pillanatig sem voltak tekintettel az európai közönségre – az ázsiai piacnak mindegy, ott úgyis reggel van akkor már –, úgyhogy a péntek hajnalban induló NBA-döntő egyetlen meccse sem esik közép-európai idő szerint hétvégére. Egy Super Bowllal még elvagyunk másnap, vagy szabadságot veszünk ki, ez a másfél-két hét viszont különösen megterhelő lesz az amerikai sportok rajongóinak számára.

A Miami Heat sokkal jobban megszenvedett a döntőért, mind a San Antonio, hiszen csak hét meccsen, a hazai pálya előnyével megtámogatva tudta kiütni az Indiana Pacerst, míg a Spurs négy mérkőzésen meglepően simán intézte el a Memphis Grizzliest, ezzel egy héttel több pihenőhöz jutva. Ilyenkor mindig az a fő kérdés, hogy ki rozsdásodik be, és ki mennyit tud megőrízni a lendületéből, így az sem meglepő, hogy a döntő favoritja a Miami. Talán az arány elsőre egy kicsit durvának tűnhet, de az alapszakaszban is oda-vissza győztek Jamesék két szoros meccsen (otthon öt, idegenben két pont volt a különbség), és ezúttal is ők élvezik a hazai pálya előnyét – a Miamiben péntek éjjel megrendezésre kerülő első meccsre is hasonlóak az oddszok: Miami Heat @ 1.40, San Antonio 3.00.

A szinte leírt Spurs egyébként arra készül, hogy 2005 után ismét a címvédőt verje a döntőben, akkor ugyanis a Detroit Pistonst sikerült legyűrniük hét meccsen, miközben a Miami célja az, hogy a kilencvenes évek Chicagója után a keleti csapatok közül elsőként tudjanak egymást követően kétszer is bajnokok lenni. Amennyire egyértelműnek tűnik a Miami győzelme előzetesen, annyira kézenfekvő, hogy LeBron James vagy a már lassan nyugdíjas, a Spursszel eddig négy gyűrűt beszerző Tim Duncan közül kerül majd ki a döntő MVP-je (@ 1.33, ha más lesz, az 3.15-szörös pénzt fizet – az egyenkénti összevetésben James mögött Parker a második 4.00-es oddsszal).

Annak ellenére, hogy a Heat a favorit, az nem tűnik valószínűnek, hogy söpörni is tudjanak (ez 6.50-szeres pénzt fizetne), nagyon is benne van a pakliban, hogy csak Miamiben dől el a párharc, vagyis könynen lehet, hogy hat-hét meccsig élvezhetjük még ezt a szezont. A tippel nem variálok nagyot, véleményem szerint a Heat egy meccset el tud csípni Texasban, így a hatodik találkozón el is tudja dönteni a bajnoki cím sorsát.

Tipp: a döntő utolsó meccse a 6. lesz @ 3.00