NBA: Elképesztő mélységekben a New York


 

Philadelphia 76ers 2.10, New York Knicks 1.77

Az elmúlt két évben, ha egy csapat hullámvölgybe került, nem is kívánhatott magának jobb ellenfelet, mint a Philadelphia 76ers, ugyanakkor a New York Knicks számára szerda este ez a találkozó sem ígérkezik könnyűnek.

Ennek egyik oka, hogy a pennsylvaniai alakulat már korántsem a liga legrosszabb együttese, ráadásul kifejezetten reménykeltően játszik az elmúlt meccseken. Ezt mutatja, hogy elmúlt négy találkozójából hármat megnyert, ebből kettőt idegenben. A 76ers javulásának elsődleges oka, hogy Joel Embiid, a 2014-es draft harmadik választottja remekül kosarazik, ebben a periódusban mindig legalább húsz pontig jutott.

A New York ezzel szemben hetek óta csak szenved, így pedig Philadelphiában sem számíthat sok jóra. Carmelo Anthony mellé hiába sikerült nyáron egy üzlet keretében megszerezni Chicagóból Derrick Rose-t, a csapat nem lett jobb. Jelenleg pedig elképesztő mélységekben jár a Knicks, legutóbbi kilenc meccséből mindössze egyetlen egyszer győzött.

Tipp: Philadelphia 76ers @ 2.10

Oklahoma City Thunder 1.51, Memphis Grizzlies 2.65

A nyugati főcsoportban rendkívül érdekes összecsapásnak ígérkezik a Memphis Grizzlies vendégjátéka az Oklahoma City Thunder otthonában, ugyanis nagy kérdés, hogy a liga legjobban védekező alakulata miként tudja féken tartani a hazaiak ászát, Russell Westbrook, aki az egyik legfőbb várományosa a legértékesebb játékos címnek.

Westbrook egészen döbbenetes módon 17-szer ért el tripla duplát ebben az idényben. Ugyanakkor a két csapat idénybeli első összecsapásán ennek közelében sem járt, mert bár 21 pontot dobott, de mindössze öt lepattanót szedett és egyetlen gólpasszt sem adott. Csapata ennek megfelelően rendkívül simán, 114-80-ra alulmaradt. A nyolcvan szerzett pont pedig a szezon legrosszabb teljesítménye volt az OKC-től.

A Memphis kisebb hullámvölgyet követően idegenben legyőzte a ligaelső Golden State Warriors együttesét, majd otthon a Utah Jazz gárdáját, így nem lenne teljesen váratlan, ha ezúttal is meglepné riválisát.

Mindkét gárda 16 vereséget könyvelt el eddig, azaz a győztes lépéselőnybe kerül majd ellenfelével szemben.

Tipp: Memphis Grizzlies +4,5 @ 1.95

Denver Nuggets, Indiana Pacers

Csütörtök este Londonban két ellentétes formában játszó gárda találkozója lesz, amikor a Denver Nuggets az Indiana Pacers együttesét "fogadja", ugyanis előbbi sorozatban öt vereségnél, míg utóbbi ugyanennyi győzelemnél jár.

A coloradói alakulat számára talán ennél is elkeserítőbb, hogy ezen időszakban mindegyik ellenfelük legalább 120 pontot ért el, így pedig nehéz meccset nyerni.

A Pacers viszont a mostani sikerszériában mindig legalább 110 pontig jutott, ezt figyelembe véve pedig a csapat vezére, Paul George szép este elé nézhet, könnyedén megszórhatja a denveriek kosarát.

Tipp: Paul George 24,5 pont felett @ 2.25