NBA: az éjjel Heat-Bulls meccsel indul a buli, de mi az a New Orleans Pelicans?


Noha LeBron James, az alapszakasz MVP-cím első számú esélyese (@ 1.90) megint elkezdte a hülyeséget, miszerint mielőtt felhagy a profi sporttal, mindenképp ki akarja próbálni magát az NFL-ben, most még természetesen a címvédő Miami Heat mezében lép pályára a 2013-14-es NBA-szezon rajtján.

Relokáció nem történt, és új franchise sem alakult, de mégis van egy furcsa név a délnyugati divízióban, ugyanis a nyáron lett egy első pillantásra (meg másodikra is) egészen furcsa New Orleans Pelicans, ami nemcsak a klubtulajba, Tom Bensonba oltott lokálpatriotizmus túlcsordulásának tudható be, hanem együtt jár azzal, hogy a Charlotte most még Bobcats jövőre visszakapja a Hornets nevet – az azért összezavarná a népet, ha azonnal lenne egy Hornets egy másik déli városban, ami nem ugyanaz a csapat, mint ami még tavasszal ezen a néven játszott...

A szezon egyik érdekessége elehet, hogy a még nem egészséges Kobe Bryant (Achilles), ha a szezon egy részében pályára a tud lépni, akkor a örökpontlistán befoghatja a 32.292 pontjával a dobogó harmadik helyén álló Michael Jordant – Bryantnek ehhez 675 pontot kellene szórnia, ami messze nem lehetetlen küldetés számára egy fél szezon alatt sem. A listát Kareem Abdul-Jabbar vezeti 38.387 ponttal, a második helyen Karl Malone áll 36.928 egységgel.

A Nyugati konferencia délnyugati divízióját tekintve elég egyérteléműek az erőviszonyok, hiszen a Brooklyn Nets, a Miami Heat, a Chicago Bulls, a Los Angeles Clippers és az Oklahoma City Thunder csoportgyőzelme is kétszeres szorzó alatt fizet. Délnyugaton viszont ennél nagyobb harc várható, hiszen a San Antonio Spurs (@ 2.40) és a Houston Rockets (@ 2.70) vélhetően egymással fut majd versenyt a divíziógyőzelemért, de a Memphis Grizzliest (@ 3.40) sem szabad leírnunk – a 2011-ben bajnokságot nyerő Dallas Maverick már nem igazán tényező (@ 35.00), a Pelicans meg igazi outsider, mintha tényleg új franchise lenne (@ 50.00), de mindez elnézve a Hornets tavalyi produkcióját, ha egyáltalán lehet azt annak nevezni, egyáltalán nem meglepő. Persze, az olyan klubokhoz képest mint, a Philadelphia 76ers vagy a Charlotte Bobcats (@ 500.0), fajsúlyos alakulatnak számítanak.

A konferenciagyőzelem, vagyis a döntőbe jutás első számú várományosa keleten természetesen a címvédő Miami Heat (@ 1.68), és fő ellenfelük az általuk nem igazán kedvelt Chicago Bulls lehet (@ 5.25), akikkel már éjjel, a nyitófordulóban összecsapnak. Nyugaton a két favorit az Oklahoma City Thunder (@ 3.50) és a Los Angeles Clippers (@ 4.75) – hajnalban Los Angeles-i rangadó, Lakers–Clippers meccs is lesz.

A fentieket látva, meg úgy egyébként sem meglepetés, hogy az előző két nagydöntő győztese, a Miami Heat a szezon favoritja, bajnoki címük mindössze 2.85-szörös pénzt fizet. Utoljára három címet zsinórban a Lakers tudott begyűjteni 2000 és 2002 között, előtte a Bullsnak volt kétszer ilyen sorozata (1991-93, 1996-98), és a Boston Celtics tud felmutatni egy nyolcas győzelmi szériát 1959 és 1966 között, illetve még szintén a Lakersnek, de a költözés előtt, Minneapolisban volt egy triplája a hőskorban (1952-54), vagyis a Miami Heat újabb bajnoki címével a történelmi nagyok közé emelkedhet.

Tipp: a Miami Heat nyeri a bajnokságot @ 2.85