Nagyüzem az All Star-hétvége előtt


Orlando Magic5.75  San Antonio Spurs1.16
Az Orlando Magic számára egészen biztosan nem úgy alakult a szezon, ahogy azt a szurkolói várták, most pedig ha úgy tetszik, a vezetőség le is mondott róla teljesen azzal, hogy a csapat egyik legjobbját, a tavaly nyáron a Thundertől megszerzett Serge Ibakát elcserélte Torontóba egy első körös választási jogért.

Nem mintha Ibakával számottevő reménye lett volna a floridai gárdának a nyugati főcsoport második helyén álló San Antonio Spurs ellen, de így különösen minimálisnak tekinthető az esélye, hogy meglepje ellenfelét. A Magic elsősorban az új évben esett vissza, addig közel ötvenszázalékos mutatója volt, azóta viszont mindössze hat győzelmet számlál 17 vereség mellett.

A texasiak viszont ebben az idényben is hozzák kiegyensúlyozott formájukat, mindössze 13 vereségük van az idényben, így továbbra is üldözik a ligaelső Golden State Warriors együttesét. A Spurs ezzel a találkozóval zárja le hatmeccses idegenbeli sorozatát, amelyből meglepetésre kettőt is elvesztett: előbb Memphisben, majd New Yorkban maradt alul.

Tipp: San Antonio Spurs -9,5 @ 1.82


Houston Rockets1.18  Miami Heat5.20
A Miami Heat egészen váratlanul megtáltosodott január közepén és sorozatban 13 mérkőzést nyert meg, ez a széria azonban váratlanul megszakadt Philadelphiában, majd két napja a gyengécske Orlandótól is kikapott hazai pályán, így a Houston Rockets vendégeként ismét az esélytelenek nyugalmával léphet pályára.

A nyugaton harmadik helyen álló texasi csapat éppen ellentétes utat járt be ebben a periódusban, ugyanis január közepén önmagához képest gyengébben teljesített, meccseinek csak felét nyerte meg, de úgy tűnik, kezd visszatalálni a helyes útra a James Harden vezette együttes, amely legutóbbi négy összecsapását megnyerte. A Rockets még a januári hullámvölgy ellenére is tartja azt a sorozatát, hogy november 21-e óta minden meccsén (43) legalább 100 pontot szerez.

A felek ebben az idényben január 17-én már találkoztak egymással Miamiban, akkor szoros csatában hazai siker született, s azzal vette kezdetét a Heat sikerszériája.

Tipp: Houston Rockets -9,5 @ 1.91


Los Angeles Clippers1.72  Atlanta Hawks2.17
A szerdai játéknap egyik legizgalmasabb mérkőzésének a Los Angeles Clippers és az Atlanta Hawks összecsapása ígérkezik. Mindkét gárda negyedik helyen áll a maga főcsoportjában, ráadásul a mérlegük is hasonló, a kaliforniaiak 34-21-gyel, míg a georgiaiak 32-23-mal várják a meccset.

A formákat tekintve sincs különbség a csapatok között, ugyanis idén mindkét alakulat négyszer győzött és háromszor kapott ki. Ami viszont mindenképpen a Clippers mellett szól az a hazai pálya előnye, s ez még akkor is igaz, ha legutóbbi két találkozóját elvesztette saját közönsége előtt.

Tipp: Los Angeles Clippers -2,5 @ 1.90